Hidde huilt – Sara Gimbergsson

Illustratie door Jantien Baas: Hidde huilt – Sara Gimbergsson

Het is niet Hidde’s zijn beste dag, alles gaat verkeerd en Hidde reageert op de enige manier die hij kent, hij huilt. En het is zelfs zo’n dag dat het niet lijkt op te houden, er komt maar geen einde aan de tranen, of toch…

Zelfs een huilebalk als Hidde is gevoelig voor het grote-broerschap, maar is dat ook voldoende om zijn tranen te doen stoppen en over zijn eigen verdriet heen te stappen om zijn kleine broertje te troosten?

Hidde huilt - Sara Gimbergsson

Tiptoe Print is een relatief nieuwe speler op de kinderboekenmarkt, maar we hebben hier al een heel aantal boeken van de uitgeverij mogen recenseren. Tot nog toe is er nog geen boek geweest dat tegen is gevallen, Tiptoe Print heeft zich ondertussen tot een standaard voor kwaliteit weten te ontwikkelen.

De veelal hier onbekende buitenlandse auteurs die Tiptoe Print naar de Nederlandstalige markt haalt zijn vaak in eigen land ook al gevestigde namen en dat is ook met dit charmante kartonboekje het geval. De vertaling is van de hand van Edward van de Vendel, dus dan weet je dat het goed zit.

Hidde huilt - Sara Gimbergsson

Auteur en illustratrice Sara Gimbergsson uit Zweden heeft al heel wat van deze leuke kartonboekjes in Zweden uitgebracht en gelukkig zijn die nu dus eindelijk tot de Nederlandstalige markt doorgedrongen. Met een beetje geluk zijn de Konijnen boeken van Lilian Edvall, waar ze de illustraties voor heeft verzorgt, binnenkort ook aan de beurt.

De tekeningen in ‘Hidde huilt’ zijn prachtig kleurrijk en bijzonder charmant in zijn eenvoud. De dieren die de wereld van Hidde bevolken doen denken aan het werk van Richard Scarry, met als absolute favoriet het schattige uilenmeisje dat bij Hidde in de klas zit.

Hidde huilt - Sara Gimbergsson

Hidde huilt is dan ook een erg leuk kartonboekje met prachtige kleurrijke karakters. Grimbergsson (of Edward) heeft het zelfs voor elkaar gekregen in de tekst nog wat grappige dingen te verstoppen die vooral volwassenen zullen charmeren, heel wat anders dan de dertien in een dozijn kartonboekjes die in de supermarkt liggen!

Zoek je nog een leuk en charmant boek voor een peuter of kleuter, kijk dan eens goed naar dit boek, want ondanks dat Hidde zo’n huilebalk is moet je er niet van opkijken dat hij uiteindelijk je hart zal stelen.

Titel: Hidde huilt
Auteur: Sara Gimbergsson
Vertaling: Edward van de Vendel
Uitgever: Tiptoe Print
ISBN: 9789463880596
Verschijningsdatum: september 2023
Oorspronkelijke titel: Gusten gräter
Bladzijden: 20
Afmetingen: 180 x 180 x 16 mm
Leeftijd: 2+
Leestijd: 10 min.
Prijs: €15,99

Website auteur: sarasbild.se

Koop 'Hidde huilt' bij Paagman.nl