Hier wonen wij – Signe Torp

Illustratie door Jantien Baas: Hier wonen wij – Signe Torp

De mens lijkt er zich een waar genoegen in te hebben geschept om nieuwe  en uitdagende manieren te bedenken om zijn woningen te bouwen, de diepte in, de hoogte in, verplaatsbaar op het water of juist op het land en gemaakt van een enorme verscheidenheid aan materialen.

In ‘Hier wonen wij’ doet Signe Torp een moedige poging om zoveel mogelijk van deze verschillende huizen te bespreken en vooral ook te tekenen.

Hier wonen wij - Signe Torp

De prachtige tekeningen in dit boek stelen dan ook de show en het begint al meteen goed met een prachtige dwarsdoorsnede op een grote uitklappagina. Vier pagina’s aan gedetailleerde kasteel interieuren zetten de toon voor een boek vol verrassingen.

Tijdelijke Canadese iglo’s, grote Duitse kastelen, gezellige Chinese siheyuan, immense New Yorkse wolkenkrabbers en avontuurlijke Vanualuaanse boomhuizen zijn nog maar een klein gedeelte van de verschillende woonsoorten die Torp behandeld.

Hier wonen wij - Signe Torp

Zelfs Nederland heeft een hoofdstuk gekregen, lekker traditioneel over wonen in een molen, inclusief een mooie dwarsdoorsnede van een bijzonder gezellig exemplaar.

Elke woning is voorzien van het verhaal van een kind dat er zijn thuis heeft, met informatie over verschillende onderdelen van het huis, wie er wonen en hoe en waarom de woonsoorten zijn ontstaan.

Hier wonen wij - Signe Torp

Signe Torp heeft een prachtig boek afgeleverd met ‘Hier wonen wij’.

De tekeningen van alle verschillende woningen zijn buitengewoon gedetailleerd en geven dit boek een bijzondere gelaagdheid. De terugkerende elementen zoals de kinderen die de lezer begroeten in hun eigen taal, introduceren elke woonvorm op een vertrouwde manier en nodigen uit tot herlezing.

En dat is zeker geen luxe want er staat genoeg informatie in beeld en tekst om een hele tijd mee zoet te zijn.

Titel: Hier wonen wij
Auteur: Signe Torp
Vertaling: Alma Huisken
Uitgever: Christofoor
ISBN: 9789060389157
Verschijningsdatum: september 2021
Originele titel: Make Yourself at Home
Bladzijden: 48
Afmetingen: 232 x 308 x 11 mm
Leeftijd: 6+
Leestijd: 60 min.
Prijs: €15,95

Website auteur: signetorp.com

Koop 'Hier wonen wij' bij Paagman.nlVind 'Hier wonen wij' in de bibliotheek