Hilda en het verborgen volk – Luke Pearson, Stephen Davies & Seaerra Miller

Illustratie door Jantien Baas: Hilda en het verborgen volk – Luke Pearson, Stephen Davies & Seaerra Miller

Hilda woont in een toverachtige vallei vol mysterieuze wezens, samen met haar moeder en haar kleine huisdier, het voshertje Twijg. Maar niet alle wezens in de vallei zijn even goedaardig en haar moeder besluit dan ook dat het tijd is om naar de stad te verhuizen.

Dat wil Hilda echter absoluut niet en dus smeedt ze een plan om vrede te sluiten met het elfenvolk en zo hopelijk haar moeder te overtuigen om toch te blijven.

Hilda en het verborgen volk - Luke Pearson, Stephen Davies & Seaerra Miller

Het zal niet zo heel vaak voorkomen dat een strip uiteindelijk als boek in de boekwinkel komt te liggen en dan ook nog terwijl er een animatieserie (op Netflix) over dezelfde hoofdpersoon verschijnt. Maar dat is dus precies wat er met de verhalen over Hilda en Twijg momenteel gebeurt.

Hilda is een heldin die perfect binnen de huidige tijdsgeest valt, moedig, nuchter, maar niet te serieus en open-minded genoeg om niet op te kijken van een mythisch wezen meer of minder.

Hilda en het verborgen volk - Luke Pearson, Stephen Davies & Seaerra Miller

De bijzondere wezens die de vallei bevolken lijken grotendeels te zijn geïnspireerd op de Japanse yokai. Dit maakt Hilda eigenlijk een westerse interpretatie van oosterse mythologie, verhalen die vooral via anime en manga onze kust hebben bereikt.

Maar Luke Pearson heeft aan die verhalen en inspiratie weer zijn eigen draai gegeven en vermengt met een stevige dosis Scandinavische en West-Europese fabels waardoor de boeken een heel unieke, eigen sfeer hebben gekregen.

Hilda en het verborgen volk - Luke Pearson, Stephen Davies & Seaerra Miller

Ondanks dat Luke Pearson de strips heeft geschreven en getekend, is dit boek niet door hem geschreven. Dat heeft kinderboekenauteur Stephen Davies op zich genomen en de vele illustraties zijn gemaakt door Seaerra Miller, wel in dezelfde stijl die Pearson voor de strips heeft gebruikt.

Gelukkig werkt dat goed en is het verhaal spannend, grappig en mysterieus in bijna precies dezelfde mate als de strips waarop alles gebaseerd is. Fans van Hilda kunnen voorlopig dus hun lol op met al deze verschillende media waarin hun heldin haar avonturen beleefd!

Van de Hilda boeken zijn ondertussen 3 delen verschenen, waarvan dit helaas de enige is die nochtans in het Nederlands te verkrijgen is. Wie weet komt de rest ook nog hier op de markt, wij zouden dat in ieder geval volmondig toejuichen!

Titel: Hilda en het verborgen volk
Teksten: Luke Pearson & Stephen Davies
Illustraties: Seaerra Miller
Vertaling: Annalies Jorna
Uitgever: Condor
ISBN: 9789492899644
Verschijningsdatum: november 2019
Originele titel: Hilda and the Hidden People
Bladzijden: 184
Afmetingen: 135 x 206 x 22 mm
Leeftijd: 6+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: € 14,99

Website auteur: lukepearson.com

Website auteur: voiceinthedesert.org.uk

Website illustrator: seaerramiller.com

Koop 'Hilda en het verborgen volk' in de bibliotheekKoop 'Hilda en de trol (strip)' bij Paagman.nlVind 'Hilda en het verborgen volk' in de bibliotheek