Hoe werkt een stad? – James Gulliver Hancock

Illustratie door Jantien Baas: Hoe werkt een stad? – James Gulliver Hancock

Alles wat je mogelijk zou willen weten over de werking van een stad, het ontstaan, de huizen, het vervoer, de mensen en de omgeving. Open de flapjes en krijg een nóg gedetailleerdere kijk op het leven in en om de stad.

Hoe werkt een stad? - James Gulliver Hancock

Dit boek, eerder verschenen in het Engels, is een genot om open te slaan en houdt je uren zoet. Een groot aantal van de pagina’s zijn uitklapbaar, waardoor je wel goed de ruimte moet nemen wanneer je eraan begint.

Het boek begint met een korte ontstaansgeschiedenis van een typische stad dat van een klein dorp uitgroeit tot een ware metropool. Daarna volgen pagina’s over onder andere wonen, bouwen, groene ruimte, dag en nacht, en steden van de toekomst.

Hoe werkt een stad? - James Gulliver Hancock

Elke pagina zit vol met flapjes, waardoor je bijvoorbeeld zowel de buiten- als de binnenkant van een flatgebouw kunt bekijken of onder de grond een gedeelte van het riool kunt bestuderen.

De tekeningen zijn speels en mooi gedetailleerd, voor de jongsten fungeert het boek ook als een zoekboek wat door de flapjes nog een extra dimensie krijgt.

De teksten zijn kort en bondig en los over de pagina’s verspreid zodat er over bijna elk detail wel informatie voorhanden is. De eenvoudige teksten zorgen ervoor dat ook beginnende lezers met dit boek uit de voeten kunnen, zonder dat het te kinderachtig is voor wat oudere lezers.

Hoe werkt een stad? - James Gulliver Hancock

De auteur James Gulliver Hancock heeft al een heleboel leuke boeken op zijn naam staan en ik kan alleen maar hopen dat dit het eerste boek in een lange serie van Nederlandse vertalingen zal zijn.

Een buitengewoon leuk en leerzaam boek waar je niet makkelijk op raakt uitgekeken en door de opzet ook nog eens met de lezer kan meegroeien.

Titel: Hoe werkt een stad?
Illustraties: James Gulliver Hancock
Auteur: Jen Feroze
Vertaling: Rob de Ridder
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789000355976
Verschijningsdatum: september 2017
Bladzijden: 48
Afmetingen: 19x283x262 mm
Leeftijd: 4+
Leestijd: 20 min.
Prijs: € 16,99

Website illustrator: jamesgulliverhancock.com

Koop “Hoe werkt een stad?” bij Paagman.nl