Hoge beren vangen veel wind – Korneel De Rynck & Naomi Christiaans

Illustratie door Jantien Baas: Hoge beren vangen veel wind – Korneel De Rynck & Naomi Christiaans

Wat gebeurt er als de ezel een rode knop vind met een bordje erbij dat je niet op de knop mag drukken, maar hij het toch doet? Hoe houd de houtworm de specht voor de gek en wie was er al een hele tijd verliefd op de kikker?

Kom dit alles en nog veel meer bijzondere dingen te weten in een unieke verhalenbundel over een heel bijzonder bos en zijn inwoners.

Hoge beren vangen veel wind - Korneel De Rynck & Naomi Christiaans

Dit is al weer de tweede verhalenbundel door Korneel De Rynck en dit keer neemt Naomi Christiaans de illustraties voor haar rekening. Net als de eerste boek is het een verzameling licht-filosofische dierenfabels geworden die heerlijk voorlezen voor jonge kinderen.

Verwacht dus geen doorwrochte filosofische bespiegelingen van de bosbewoners, maar wel lichtvoetige verhalen, die je aan het denken zetten en de opmaat kunnen zijn voor hele bijzondere gesprekken met je kroost.

Hoge beren vangen veel wind - Korneel De Rynck & Naomi Christiaans

De verhalen worden in een droogkomische toon verteld en zijn nooit langer dan een pagina of drie wat het perfect voorleesmateriaal voor het slapengaan maakt. De vergelijkingen met het werk van Toon Tellegen of Awee Prins is snel gemaakt en daar doet dit boek op geen enkele manier voor onder.

Maar naast de verhalen van De Rynck is er ook heel wat moois te bewonderen in dit boek. De illustraties van Naomi Christiaens die op bijna elke 2 pagina’s paginagroot staan, sluiten perfect aan bij de nuchtere vertellingen van De Rynck.

Hoge beren vangen veel wind - Korneel De Rynck & Naomi Christiaans

Een heerlijk boek om voor te lezen, perfect voor op vakantie, om voor te lezen voor het slapengaan of om zelf te lezen voor wat oudere kinderen én volwassenen.

De teksten zijn duidelijk geschreven met korte zinnen en weinig poespas. De illustraties vullen de korte verhalen perfect aan en smeden deze verhalenbundel tot een heerlijk droogkomisch geheel. Heerlijk!

Titel: Hoge beren vangen veel wind
Auteur: Korneel De Rynck
Illustraties: Naomi Christiaans
Uitgeverij: Pelckmans Uitgevers
ISBN: 9789463832281
Verschijningsdatum: juni 2021
Bladzijden: 96
Afmetingen: 176 x 248 x 13 mm
Leeftijd: 6+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: € 16,50

Koop 'Hoge beren vangen veel wind' bij Paagman.nlVind 'Hoge beren vangen veel wind' in de bibliotheek