Hutten bouwen – Fiona Danks & Jo Schofield

Illustratie door Jantien Baas: Hutten bouwen – Fiona Danks & Jo Schofield

Voor een bepaalde leeftijd kinderen is er niks zo fijn als een mooie hut bouwen. Dat kan een ruime boomhut van hout zijn, bovenin de top van een grote boom, maar ook een fort gebouwd van de kussens van de bank en wat kleden.

Voor die kinderen is er nu het inspirerende ‘Hutten bouwen’ waarin voor elke jaargetijde en elk bouwmateriaal uit de doeken wordt gedaan hoe deze het beste aan te wenden zijn om zelf een schuilplaats, fort, hut of tent te bouwen.

Hutten bouwen - Fiona Danks & Jo Schofield

Want gelukkig is elk seizoen geschikt voor het bouwen van hutten! Om te schuilen voor weer, wind en kou of juist om voor de brandende zon te vluchten, niks is zo leuk als je met vriend(inn)en terug te trekken in een zelfgebouwde schuilplek.

Maar in dit boek kun je naast een heleboel ideeën voor mooie bouwwerken ook allerlei leuke suggesties vinden voor actieve, creatieve of juist ontspannende activiteiten rondom die bouwsels. Maak zelf bijvoorbeeld camouflerende kleding, organiseer een toneelvoorstelling of transformeer oude verpakkingen in kostuums.

Hutten bouwen - Fiona Danks & Jo Schofield

De auteurs, Fiona Danks en Jo Schofield, werken veelvuldig samen en onderhouden met z’n tweeën ook een site met ideeën, tips en suggesties voor buitenactiviteiten. Absoluut een aanrader voor wie op zoek is naar leuke activiteiten om met kinderen in de buitenlucht te ondernemen.

Daarmee valt dit boek, en de meeste andere die het duo maakt, perfect in dezelfde categorie als eerder gerecenseerde boeken als Wolvenkinderen en Alle kinderen naar buiten! Het bosboek, Het strandboek en Het slecht-weerboek, allemaal inspiratiebronnen voor uren aan leuk activiteiten buitenshuis.

Hutten bouwen - Fiona Danks & Jo Schofield

‘Hutten bouwen’ is een mooi dik boek geworden vol met inspirerende ideeën voor een heerlijke actieve dag, het liefst buiten, maar ook tentenforten en andere binnenshuis gebouwde schuilplaatsen worden hier niet over het hoofd gezien.

Het beleven van je eigen spannende avonturen in je zelfgebouwde schuilplaats, er is als kind toch niks leukers te doen dan dat?

Titel: Hutten bouwen
Auteur: Fiona Danks & Jo Schofield
Vertaling: Katja Kaiser
Uitgever: Christofoor
ISBN: 9789060388211
Verschijningsdatum: augustus 2017
Originele titel: The den book
Bladzijden: 46
Afmetingen: 174 x 222 x 16 mm
Leeftijd: 8+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: € 16,95

Website auteurs: goingwild.net

Koop 'Hutten bouwen' bij Paagman.nlVind 'Hutten bouwen' in de bibliotheek