IJshart – Jamie Littler

Illustratie door Jantien Baas: IJshart – Jamie Littler

Ash woont in een klein dorpje aan de rand van de wereld, van alles afgesloten door de bevroren Sneeuwzee waar monsters het reizen zo goed als onmogelijk maken. Maar dan komt de slee IJshart in zijn leven en wordt hij meegevoerd in een wild avontuur naar alle uithoeken van de (on)bekende wereld.

Sinds bekend is dat Ash een liedwever is, iemand die de beschikking heeft over krachtige magie, wordt hij in zijn dorp gewantrouwd door iedereen behalve door de Yeti Tobu. Op zijn reis met de humeurige Tobu als eerste metgezel zal blijken dat het toch wel handig is om magische krachten te hebben.

IJshart - Jamie Littler

Op de Sneeuwzee kan niet gevaren worden want deze is keihard bevroren, dus zeilt de IJshart als een slee met zijn dappere bemanning en vreemde kapitein over de hoofden van de monsters die zich eronder verborgen houden. Als dat geen garantie is voor een nagelbijtend spannend avontuur dan weet ik het ook niet meer.

De auteur is van origine een illustrator die al veel boeken van anderen heeft geïllustreerd en nu dus ook zijn eigen verhalen van illustraties voorziet. En hoe! Het dorp van Ash, het schip Ijshart, de bemanning, de vreemde plekken en landschappen waar ze doorheen reizen, de monstergevechten, allemaal even treffend in woord en beeld gevangen.

IJshart - Jamie Littler

Met veel kleine tekeningen en zo nu en dan een grotere afbeelding van twee pagina’s groot is er dus ook voor liefhebbers van zijn tekenwerk veel te genieten. Het is dan ook een dik boek geworden, met meer dan 400 pagina’s waarvan veel geïllustreerd.

Het verhaal en de sfeer van het boek deden me aan het begin een beetje aan de bekende animatieserie Avatar denken. Maar al snel slaat de fantasie van Littler een hele eigen richting op en wordt er een wereld gebouwd die niet alleen spannend en mysterieus is, maar ook interesse wekt naar meer avonturen in dezelfde wereld.

IJshart - Jamie Littler

Voor de engelstaligen onder ons is er in oktober een tweede deel beschikbaar, ‘Escape from Aurora‘, wat ook een nagelbijtend spannend en bloedstollend avontuur moet zijn.

Ash komt er in dit eerste deel helaas nog niet achter wat er met zijn ouders is gebeurt, al komt hij er wel een stuk wijzer uit. Een meeslepende achtbaan van avontuur en gevaar waarin een kleine jongen zijn kracht vind en een paar eeuwigdurende vriendschappen op de koop toe.

Titel: IJshart
Auteur: Jamie Littler
Vertaling: Carolien Metaal
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789024581887
Verschijningsdatum: november 2019
Originele titel: Frostheart
Bladzijden: 432
Afmetingen: 148 x 218 x 37 mm
Leeftijd: 10+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: € 17.99

Website: jamielittler.co.uk

Koop 'IJshart' bij Paagman.nlKoop 'IJshart (e-book)' bij Paagman.nlVind 'IJshart' in de bibliotheek