Ik ben een tijger – Karl Newson & Ross Collins

Illustratie door Jantien Baas: Ik ben een tijger – Karl Newson & Ross Collins

Een muis die zonder twijfel weet dat hij een tijger is en zo zeker van zichzelf is dat hij alle dieren en zelfs een echte tijger ervan weet te overtuigen.

Een grappig en vlot verhaal over een muis die uiteindelijk toch zijn reflectie in het water lijkt te zien, maar dan..

Ik ben een tijger - Karl Newson & Ross Collins

Tweeëndertig pagina’s pure lol, niet meer en niet minder. De muis met zijn bijzondere praatjes, die dieren die er steeds meer van overtuigd lijken te zijn dat hij het toch bij het juiste eind heeft en dan de onverwachte conclusie als kers op de taart.

De vrolijke afbeeldingen van Ross Collins, die ook het eerder gerecenseerde ‘De ongelooflijke avonturen van Merel Jansen‘ illustreerde, geven de muis een flair die je niet vaak ziet. Hij paradeert door de pagina’s van het boek met een zelfvertrouwen dat jaloersmakend is.

Ik ben een tijger - Karl Newson & Ross Collins

Ik heb zelden een boek gezien waarbij de grapjes zo goed inslaan als bij dit verbazend grappige en licht bizarre fabeltje. Vooral na een paar keer voorlezen, als je weet wat je te wachten staat, kun je de grootste lol hebben.

Collins illustreerde ondertussen al meer dan honderd kinderboeken waarvan veel dus ook in het Nederlands te verkrijgen zijn. Maar ook auteur (en illustrator) Karl Newson heeft al stapels kinderboeken gemaakt die we in de winkels en bibliotheken kunnen vinden.

Ik ben een tijger - Karl Newson & Ross Collins

Hopelijk gaat dat aantal alleen maar groter worden, want het vervolg van dit boek, ‘I am NOT an elephant’, is ondertussen ook al verschenen in het Engels.

Een heerlijk grappig, vrolijk en lekker bizar verhaal dat met het frisse tekenwerk van Ross Collins en de teksten vol bravoure van Karl Newson elke jonge lezer zal betoveren.

Titel: Ik ben een tijger
Auteur: Karl Newson
Illustraties: Ross Collins
Vertaling: Jesse Goossens
Uitgever: Lemniscaat
ISBN: 9789047711759
Verschijningsdatum: juli 2019
Originele titel: I am a tiger
Bladzijden: 32
Afmetingen: 267 x 269 x 10 mm
Leeftijd: 2+
Leestijd: 10 min.
Prijs: € 14,950

Website illustrator: rosscollins.net

Website auteur: karlnewson.com

Koop 'Ik ben een tijger' bij Paagman.nlVind 'Ik ben een tijger' in de bibliotheek