Ik heb een vraag – Bart Coenen & Stephanie Dehennin

Illustratie door Jantien Baas: Ik heb een vraag – Bart Coenen & Stephanie Dehennin

Vanaf een bepaalde leeftijd lijken kinderen niks anders meer te doen dan moeilijke vragen te bedenken om hun ouders mee te overvallen. Vragen waarvan je je afvraagt waar die in hemelsnaam vandaan komen en hoe je die nou weer moet gaan beantwoorden.

Daarom dit keer een boek vol met antwoorden op moeilijke vragen, beantwoord door wetenschappers, maar wel in begrijpelijke taal.

Ik heb een vraag - Bart Coenen & Stephanie Dehennin

Boeken zoals deze zijn er al aardig veel, want kinderen die lastige vragen stellen is natuurlijk niks nieuws. Daar zitten natuurlijk een heleboel goede boeken tussen, maar dit is echt wel een absolute topper in het genre. Niet alleen wordt er heldere begrijpelijke taal gebruikt en zijn er veel interessante vragen bij, maar ook de afbeeldingen zijn erg mooi.

Alle vragen zijn beantwoord door wetenschappers in het vakgebied waar de vraag over gaat, en dan ook nog eens niet de minste. Daarnaast zijn de vragen door kinderen (en een enkele volwassene) zelf ingestuurd en staat dus achter elke vraag ook daadwerkelijk een persoon die het zich heeft afgevraagd. Dat maakt dat de vragen niet alleen interessant zijn, maar ook uit het leven gegrepen en daarom is het niet ondenkbaar dat ze bij jou ook eens langs zullen komen.

Ik heb een vraag - Bart Coenen & Stephanie Dehennin

Dit boek is namelijk een bundeling van de beste vragen afkomstig van de Vlaamse website ikhebeenvraag.be, waar je zelf je moeilijke vragen kunt insturen. Een fantastisch leuk en nuttig initiatief waar nu ook nog dit pareltje van een boek uit voort is gekomen.

De vragen zijn enorm divers en beslaan alle vakgebieden van de menselijk kennis, ze gaan van redelijk elementair tot zeer ingewikkeld. Zo kun je een antwoord vinden op de vragen ‘Waarom zijn bananen krom?’, en ‘Waar begint een regenboog?’, maar ook ‘Als er geen zwaartekracht is in de ruimte, waarom vliegen planeten dan niet weg?’ en ‘Welke voordelen heeft een beursbedrijf wanneer zijn aandeel stijgt?’.

Ik heb een vraag - Bart Coenen & Stephanie Dehennin

De vragen zijn gesorteerd en ondergebracht in hoofdstukken per vakgebied. Aan het begin van elk hoofdstuk wordt een wetenschapper die onderzoek doet binnen dit vakgebied voorgesteld in woord en beeld. De illustraties stelen hierbij de show want de wetenschappers worden als een soort superhelden verbeeldt.

Naast deze indrukwekkende portretten staan er ook veel afbeeldingen door het boek verspreid die als illustratie bij de vragen dienen. Niet geheel onnodig, want het kan soms best ingewikkeld worden.

De indrukwekkende afbeeldingen, de interessante tekst en uitleg en de bijzonder mooie styling van het boek maken dit dan ook absoluut een aanrader. En niet alleen voor kinderen leerzaam, maar voor volwassenen net zo goed!

Titel: Ik heb een vraag – Wetenschappers geven antwoord
Auteur: Bart Coenen
Illustraties: Stephanie Dehennin
Uitgever: Van Halewyck
ISBN: 9789461318077
Verschijningsdatum: mei 2018
Bladzijden: 160
Afmetingen: 19x268x212 mm
Leeftijd: 6+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: € 19,99

Website illustrator: poodlesoup.be

Koop 'Ik heb een vraag' bij Paagman.nl