Is er leven op Mars? – Jon Agee

Illustratie door Jantien Baas: Is er leven op Mars? – Jon Agee

Een volhardende astronaut gaat op zoek naar leven op Mars, hij is zo zeker van zijn zaak dat hij al een kadootje heeft meegenomen. Want zeg nou zelf, wie kan er nou een chocoladetaart weerstaan?

Na een lange zoektocht vindt de astronaut leven, maar niet van het soort dat chocoladetaartjes kan waarderen. Of toch wel?

Is er leven op Mars? - Jon Agee

Dit is een nieuw boek uit de serie Tijgerlezen voor beginnende lezers van Uitgeverij Querido Kinderboeken. De boeken uit deze serie zijn niet ingedeeld volgens het traditionele AVI principe, maar de lezers mogen zelf inschatten of ze het boek aankunnen.

Alle boeken in deze serie moeten spannend of grappig zijn en voorzien zijn van veel illustraties in kleur, wat bij dit boek op alle fronten goed is gelukt!

Is er leven op Mars? - Jon Agee

De tekeningen van Jon Agee zijn mooi door hun eenvoud en geven het oppervlakte van Mars het gevoel mee van het desolate doolhof zoals de hoofdrolspeler dit beleeft in zijn zoektocht. De fijne zachte kleuren en de harde zwarte lijnen doen je verlangen om zelf een tekening te maken van Mars in de stijl van Agee.

Het verhaal is eenvoudig geschreven en daarom geschikt voor zowel beginnende lezers als ook uitstekend voor te lezen aan veel jongere kinderen. De klassieke slapstick-routine van de astronaut die het marsmannetje maar niet ontdekt zal vooral de jongste lezers veel plezier bezorgen.

Is er leven op Mars? - Jon Agee

Net als voor alle andere boeken uit de Tijgerlezen-serie is er ook voor dit boek lesmateriaal voorhanden. Mocht de school van je kind deze boeken nou niet gebruiken, doe dan zelf de opdrachten! Een leuke en leerzame middag is gegarandeerd met de knutsel-, dans- en kennisopdrachten geïnspireerd op ‘Is er leven op Mars?’.

In vergelijking met de volwassenenselectie in de boekhandel is er relatief weinig science fiction voor kinderen te vinden, dit boek is een hele mooie aanvulling daarop.

Een heerlijk grappig boekje dat ook nog een beetje spannend is, leuk om voor te lezen, maar dus ook bijzonder geschikt om als beginnende lezer zelf te lezen.

Titel: Is er leven op Mars?
Auteur: Jon Agee
Vertaling: Edward van de Vendel
Uitgever: Querido Kinderboeken
ISBN: 9789045121307
Verschijningsdatum: november 2017
Originele titel: Life on Mars
Bladzijden: 40
Afmetingen: 207x160x10 mm
Leestijd: 10 min.
Leeftijd: 2+
Prijs: € 12,99
Onderscheidingen illustrator: Children’s Book Council (CBC) Best Book ( 1991), New York Times Best Illustrated Book (2005) e.a.

Website auteur: jonagee.com

Koop “Is er leven op mars?” bij Paagman.nl