Joris en het reuzenraadsel – Thijmen Gijsbertsen & Marja Meijer

Illustratie door Jantien Baas: Joris en het reuzenraadsel – Thijmen Gijsbertsen & Marja Meijer

Dit tweede avontuur van de Bofkont Joris leidt hem, samen met Glip, naar het rare eiland Schone Schijn, waar een perfect verzorgd uiterlijk het allerbelangrijkste is. Maar daar kunnen Joris en Glip wel wat geluk gebruiken want op Schone Schijn blijkt niks te zijn zoals het lijkt…

Het huwelijk van Reusalie met de koning van Schone Schijn moet worden gered, maar waar is Reusalie toch gebleven? Kunnen Joris en Glip haar op tijd weer vinden?

Joris en het reuzenraadsel - Thijmen Gijsbertsen & Marja Meijer

In dit doldwaze tweede avontuur van Joris en zijn vriendin Glip uit Bofstad gebeuren er weer allerlei onverwachte dingen, reizen ze de wereld af op zoek naar een ‘maar-niet-heus-reus’ en ontmoeten ze de vreemdste figuren zoals de harde scheten latende Opa Knal.

De korte hoofdstukken en makkelijk te lezen teksten, in combinatie met de grote hoeveelheid plaatjes in het boek, maken dit boek al vanaf een jaar of 6 geschikt om zelf te lezen, maar ook voor jongere kinderen om voorgelezen te krijgen.

Joris en het reuzenraadsel - Thijmen Gijsbertsen & Marja Meijer

Een aantal van de figuren uit dat eerste boek vind je ook weer terug in het tweede deel, maar ook hier worden weer een heleboel nieuwe bizarre personages geïntroduceerd. Daar blinkt dit boek wel echt in uit, het verhaal wordt voortgestuwd door de gekke karakters en de vreemde situaties die zij creëren.

Het verhaal is los van het eerste deel te lezen, maar waarschijnlijk is het leuker om wel eerst deel één te lezen. Het is niet heel belangrijk voor het verhaal, maar dingen als Bofstampot en wat nou precies een ‘maar-niet-heus-reus’ is, werpen wel genoeg vragen op om toch de moeite te nemen ‘Een Bofkont in Pechstad‘ ergens op te duikelen.

Joris en het reuzenraadsel - Thijmen Gijsbertsen & Marja Meijer

De vrolijke tekeningen van Marja Meijer geven het verhaal net even dat extra zetje en maken een al vlot lezend boek net weer even dat beetje vlotter. Dat allemaal maakt dat dit boek echt heel geschikt is voor beginnende lezers om zelf te lezen.

Thijmen Gijsbertsen en Marja Meijer hebben weer een erg leuk en spannend boek afgeleverd dat hier en daar heerlijk bizar uit de hoek kan komen. Ik ben heel benieuwd welke avonturen Joris en Glip in deel drie gaan beleven.

Titel: Joris en het reuzenraadsel
Auteur: Thijmen Gijsbertsen
Illustraties: Marja Meijer
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789000359493
Verschijningsdatum: maart 2019
Bladzijden: 96
Afmetingen: 179 x 238 x 12 mm
Leeftijd: 6+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: € 12,99

Website auteur: thijmengijsbertsen.nl

Website illustratrice: marjameijer.nl

Koop 'Joris en het reuzenraadsel (hardcover)' bij Paagman.nlKoop 'Joris en het reuzenraadsel (ebook)' bij Paagman.nlVind 'Joris en het reuzenraadsel' in de bibliotheek