Jorrik de Ork – Thijs Goverde & Lars Deltrap

Illustratie door Jantien Baas: Jorrik de Ork – Thijs Goverde & Lars Deltrap

Het is niet makkelijk om half-ork te zijn, zoals Jorrik de Ork. Mensen pesten je en maken je belachelijk, maar je familie aan vaderskant, de orken, hebben weer een enorme hekel aan mensen. Dat kan bijna niet goed gaan!

Dan is Jorrik ook niet zomaar een half-ork, hij is namelijk de enige. Maar als hij er eenmaal achter is wie zijn vader is dan komt alles vast goed, toch?

Jorrik de Ork - Thijs Goverde & Lars Deltrap

Een origineel Nederlands fantasy boek voor kinderen dat ook nog eens erg leuk is, dat kom je niet zo vaak tegen jammer genoeg. Maar deze serie, Jorrik de Ork wordt opgevolgt door ‘Jorrik de Ork – De steen van de schimmen‘, brengt daar verandering in!

Er is veel aandacht besteed aan de uitvoering van dit boek, de stevige hardcover en het mooie dikke papier geven het boek een bijzonder chic uiterlijk. De afbeeldingen zijn erg mooi helder afgedrukt en als klap op de vuurpijl zit er ook nog eens een mooi lint als bladwijzer in het boek met een klein Jorrik figuurtje eraan.

Jorrik de Ork - Thijs Goverde & Lars Deltrap

Jorrik en zijn vrienden belanden van het ene avontuur in het andere, en soms kan het erg spannend worden. De frisse en kleurrijke afbeeldingen van Lars Deltrap in de stijl van Quentin Blake maken het spannende verhaal een stuk dragelijker voor de wat banger aangelegde lezertjes.

Thijs Goverde heeft al een heleboel boeken op zijn naam staan, veel spannende en grappige verhalen en vaak met een fantasy onderwerp, dit boek is daar geen uitzondering in en bevat eigenlijk alle elementen van een typisch Goverde-boek. Dus als je dit een leuk boek vind kun je voorlopig wel weer even vooruit!

Jorrik de Ork - Thijs Goverde & Lars Deltrap

Met de verhalen uit de boeken van Thijs Goverde over Jorrik, het Wisselwoud en alle andere inwoners als inspiratie heeft Games-n-stuff een LARP opgezet voor kinderen, meer informatie kun je vinden op de website van Het Wisselwoud.

Een origineel, spannend en grappig avontuur van een onconventionele held, een aanwinst voor het Nederlandse kinderboekenlandschap! Ik ben heel benieuwd of er ooit nog een derde deel uitkomt van Jorrik de Ork, want hier kunnen we er in ieder geval geen genoeg van krijgen.

Titel: Jorrik de Ork
Auteur: Thijs Goverde
Illustraties: Lars Deltrap
Uitgever: Ploegsma
ISBN: 9789021676579
Verschijningsdatum: november 2016
Bladzijden: 144
Afmetingen: 223 x 154 x 17 mm
Leeftijd: 8+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: € 14,99

Website auteur: thijsgoverde.nl

Website illustrator: larsdeltrap.nl

Koop 'Jorrik de Ork' bij Paagman.nlKoop 'Jorrik de Ork - De steen van de schimmen' bij Paagman.nlVind 'Jorrik de Ork' in de bibliotheek