Jules Verne 2 – Mijn neef Bram & het geheim van Nell – Robbert Damen & Daniel van den Broek

Illustratie door Jantien Baas: Jules Verne 2 – Mijn neef Bram & het geheim van Nell – Robbert Damen & Daniel van den Broek

Wanneer de jonge Jules Verne met zijn neef Bram en zijn vader op werkbezoek gaan bij een wat excentrieke graaf, stapt zijn vader een station te vroeg uit de trein en moeten Jules en Bram zijn werkzaamheden overnemen. De graaf is echter een bijzonder geval en niet alles is dan ook wat het lijkt in dit spookachtig spannende avontuur.

Robots, vampiers, gigantische ontploffingen en reusachtige braakballen, ook dit keer beleeft Jules een avontuur dat je in de meest spannende science fiction romans zou kunnen verwachten. Een prima voorbereiding op zijn latere carrière zou je denken.

Jules Verne 2 - Mijn neef Bram & het geheim van Nell - Robbert Damen & Daniel van den Broek

Het tweede deel van de relatief nieuwe Nederlandse serie ‘Jules Verne’ over de rationeel ingestelde Jules Verne is verschenen en net als het eerste deel is het een bijzonder spannend album geworden. Dit keer wordt hij vergezeld door zijn bijgelovige neef Bram, misschien maar goed ook!

Schrijver Robbert Damen heeft zijn sporen ruimschoots verdiend met onder andere verhalen in de Donald Duck en dat is duidelijk te merken. Het verhaal is hartstikke spannend met de meest onverwachte plotwendingen en heerlijk bizarre karakters.

Jules Verne 2 - Mijn neef Bram & het geheim van Nell - Robbert Damen & Daniel van den Broek

Ook voor tekenaar Daniel van den Broek is dit niet zijn eerste stripserie, zijn werk kun je al zijn tegengekomen in legio eigen strips en striptijdschriften als de Eppo, maar hij heeft ook voor Jan, Jans en de Kinderen getekend en de Dolfje Weerwolfje strips zijn ook van zijn hand.

Met de tekeningen zit het dan ook wel goed in dit album. De zwierende stijl van Van den Broek geeft het verhaal enorm veel dynamiek mee en doet je nog sneller de pagina’s omslaan om de waanzinnige avonturen van de neven Jules en Bram te verorberen.

Jules Verne 2 - Mijn neef Bram & het geheim van Nell - Robbert Damen & Daniel van den Broek

Enorm leuk om te zien dat strips van Nederlandse bodem net zo leuk, mooi en spannend kunnen zijn als het beste dat uit Frankrijk en België komt. Een in het vuur van de Donald Duck gesmede schrijver en een meer dan ervaren tekenaar leveren zo een heel eigen serie op, vol humor en spanning.

Prachtige tekeningen, een solide en spannend verhaal vol humor en lekker veel pagina’s maken dit een waanzinnig leuk stripboek. Het is dan ook geen wonder dat beide delen zijn genomineerd voor de Stripschappenning, Jeugdalbum van het jaar, voor het volgende album is een nominatie niet meer voldoende!

Titel: Jules Verne 2 – Mijn neef Bram & het geheim van Nell
Auteur: Robbert Damen
Illustraties: Daniel van den Broek
Uitgever: MENLU
ISBN: 9789083370644
Verschijningsdatum: oktober 2023
Bladzijden: 48
Afmetingen: 212 x 302 x 7 mm
Leeftijd: 8+
Leestijd: 30 min.
Prijs: € 9,95

Website auteur: damenillustraties.blogspot.com

Website illustrator: danielvandenbroek.blogspot.com

Koop 'Jules Verne 2' bij Paagman.nlVind 'Jules Verne 2' in de bibliotheek