Julius Muis – Joe Todd-Stanton

Illustratie door Jantien Baas: Julius Muis – Joe Todd-Stanton

Julius Muis is het liefst alleen. Hij ontloopt eigenlijk al zijn mede-bosbewoners, vaak uit noodzaak, maar bijna even vaak omdat hij ze maar vervelend vindt. Tot hij ineens onverwacht bezoek krijgt en dat blijkt toch leuker dan hij op het eerste gezicht had verwacht.

Het verhaal van een zelfredzame muis die zijn eigen gang gaat, maar in een onverwachte bezoeker een nog minder verwachte vriend vindt.

Julius Muis - Joe Todd-Stanton

Het tweede boek dat wij recenseren van Joe Todd-Stanton is misschien nog wel mooier dan het eerste, ‘Het geheim van de Zwarte Rots, wat toch ook al een prachtboek was. Net als het vorige boek heeft deze ook weer een hele fijne stevige omslag en mooi dik papier, wat meteen het gevoel van hoge kwaliteit geeft.

De tekeningen van Todd-Stanton zijn prachtig in hun relatieve eenvoud, met stemmige kleuren en een paar prachtige dwarsdoorsnedes en zijn vrij “tekenfilm-achtige” stijl, maken dit een boek dat je met veel plezier voor de zoveelste keer zult voorlezen.

Julius Muis - Joe Todd-Stanton

Dit keer is het verhaal geen groots avontuur waarin verbijsterende gevaren moeten worden getrotseerd, maar dat maakt het niet minder boeiend. Zoals in zoveel goede prentenboeken weet de auteur door herhaling en de nodige grapjes er een enorm leuk boek van te maken.

Een boek dat ook door volwassenen gewaardeerd zal worden door de kleine ironische knipogen her en der, zo zijn de bijzondere acties van de slimme vos van bovengemiddelde sluwheid.

Julius Muis - Joe Todd-Stanton

Wat een prachtig prentenboek heeft Joe Todd-Stanton weer afgeleverd! Dat het boek bij Leopold in een mooie sjieke uitgave is uitgekomen maakt dit helemaal een begeerlijke aankoop.

Ondanks dat er zoveel prentenboeken verschijnen met muizen en/of vossen in de hoofdrol is dit echt een hele leuke toevoeging aan deze categorie. Voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 8 is Julius Muis een absolute aanrader en waarschijnlijk meteen ook een instant favoriet.

Titel: Julius Muis
Auteur: Joe Todd-Stanton
Uitgeverij: Leopold
ISBN: 9789025879532
Verschijningsdatum: februari 2021
Oorspronkelijke titel: A mouse called Julian
Bladzijden: 40
Afmetingen: 237 x 278 x 9 mm
Leeftijd: 2+
Leestijd: 10 min.
Prijs: € 15,99

Koop 'Julius Muis' bij Paagman.nlKoop 'Julius Muis' op kinderboeken.nlVind 'Julius Muis' in de bibliotheek