Kapitein Knut en de stomme schaduw – Victor Engbers

Illustratie door Jantien Baas: Kapitein Knut en de stomme schaduw – Victor Engbers

Kapitein Knut is nergens bang voor en zeker niet voor gevaar. Dat komt goed uit, want als zijn schaduw de benen neemt, is dat de opmaat voor een bloedstollend avontuur.

Samen met zijn al even moedige hond Django wordt Knut geconfronteerd met huisdierhaaien, gigantische boktorren, vuurspuwende draken, grotten vol spookjes en grote rotvogels. Als dat maar goed afloopt!

Kapitein Knut en de stomme schaduw - Victor Engbers

De lancering van dit boek is door dat stomme Corona al een aantal keer uitgesteld, gelukkig is het boek nu wel gewoon te koop. Dat is maar goed ook, want wat een ongelooflijk stom leuk boek is dit!

Kunstenaar en nu dus ook kinderboekenauteur Victor Engbers heeft een prachtig verhaal bij elkaar geschreven en getekend dat smeekt om een aantal vervolgen (of een heruitgave van een geheime voorganger). Kapitein Knut zou wel eens dé ontdekking van 2021 kunnen zijn!

Kapitein Knut en de stomme schaduw - Victor Engbers

Met prachtige heldere en fel gekleurde tekeningen van de bizarre titelheld, in enkel een masker en ondergoed, is dit bijna meer een stripboek dan een prentenboek. Kapitein Knut zou het dan vast en zeker ook goed doen als stripheld, want zijn avonturen zijn niet exclusief voor kinderen.

Door de gortdroge manier waarop het verhaal wordt verteld en de vele achteloze grapjes die in het verhaal zijn verwerkt, zal de gemiddelde volwassene ook al snel voor de koele Knut vallen. Je kunt dit boek dan ook gerust een prentenboek voor de hele familie noemen.

Kapitein Knut en de stomme schaduw - Victor Engbers

Een heerlijk gek, ruig en tegendraads prentenboek dat vooral de onafhankelijke (voor)lezer erg zal bekoren. Echte Kapitein Knut-fans worden op hun wenken bediend met de prachtige en vooral enorm ruige “Gevaar-truien”, te koop in de Kapitein Knut webshop!

Natuurlijk is er naast een webshop ook al een Kapitein Knut website, met o.a. kleurplaten en allerlei anders leuks. Kapitein Knut is een held die helemaal klaar is voor een lange en succesvolle serie (prenten)boeken!

Titel: Kapitein Knut en de stomme schaduw
Auteur: Victor Engbers
Uitgever: Uitgeverij BOYCOTT
ISBN: 9789492986351
Verschijningsdatum: november 2020
Bladzijden: 64
Afmetingen: 181 x 252 x 12 mm
Leeftijd: 6+
Leestijd: 15 min.
Prijs: € 17,95

Website auteur: victorengbers.nl

Koop 'Kapitein Knut en de stomme schaduw' bij Paagman.nlVind 'Kapitein Knut en de stomme schaduw' in de bibliotheek