Kattenkwaad: De broodfabriek – Noriko Kudoh

Illustratie door Jantien Baas: Kattenkwaad: De broodfabriek – Noriko Kudoh

Zes bijzonder ondeugende katten ruiken het heerlijke verse brood dat klaar ligt voor verkoop in de winkel van de broodfabriek, wat ziet dat er lekker uit! En heel makkelijk om te maken, toch?

Maar als ze s’nachts de fabriek insluipen om zelf aan de slag te gaan met meel, melk, eieren en bakpoeder valt het resultaat toch niet helemaal in de smaak.

Kattenkwaad: De broodfabriek - Noriko Kudoh

In dit eerste boek van Noraneko Gundan in het Nederlands bezoeken de donderstenen een broodfabriek, in Japan hebben ze ook al een sushi restaurant, een dumpling winkel en een ijswinkel met vergelijkbare resultaten bezocht.

De figuurtjes zijn sinds de uitgave van dit eerste boek in 2012 zo populair dat er van de hele serie al meer dan 1,5 miljoen boeken zijn verkocht en afgelopen november het zevende boek (over een curry restaurant) is verschenen in Japan.

Kattenkwaad: De broodfabriek - Noriko Kudoh

Elk boek heeft een vergelijkbare opzet waarbij de katten hun oog laten vallen op een lekkernij, s’avonds de plek waar deze wordt gemaakt binnensluipen en waarna het helaas altijd slecht afloopt.

De eigenaar van de eetgelegenheid (toevallig altijd een hond) laat het er niet bij zitten en zo worden de dekselse katten elke keer weer gestraft voor hun strapatsen. Ook in de boeken van Noriko loont de misdaad dus niet.

Kattenkwaad: De broodfabriek - Noriko Kudoh

Al is voor bijna alle Nederlandse kinderen dit boek de introductie met de ondeugende katten van Noriko Kudoh, voor Japanse kinderen zijn ze al supersterren, met een eigen website, leuke kattenkleurplaten, héél veel merchandise en zelfs een app met hen in de hoofdrol.

Wij zijn heel benieuwd of de boeken over de Noraneko Gundan in Nederland ook zo zullen aanslaan als in Japan, wij zijn in ieder geval al fans!

Titel: Kattenkwaad: De broodfabriek
Auteur: Noriko Kudoh
Vertaling: Sarah van Kamp
Uitgever: Uitgeverij Boycott
ISBN: 9789492986221
Verschijningsdatum: februari 2020
Originele titel: Noraneko Gundan Pan Kôjô
Bladzijden: 32
Afmetingen: 209 x 209 x 9 mm
Leeftijd: 4+
Leestijd: 10 min.
Prijs: € 12,50

Website auteur: buch.jp

Koop 'Kattenkwaad: De broodfabriek' bij Paagman.nlVind 'Kattenkwaad: De broodfabriek' in de bibliotheek