Kinderboekenweek 2022 – Gi-ga-groen

Illustratie door Jantien Baas: Kinderboekenweek 2022 – Gi-ga-groen

Het is weer zover, de leukste (en langste) week van het jaar is weer begonnen! Vanaf 5 oktober is de Kinderboekenweek van start gegaan en deze zal tot 16 oktober lopen. Het thema van deze editie van 2022 is dit keer Gi-ga-groen, over natuur en duurzaamheid, een heel actueel thema.

Het kinderboekenweekgeschenk, dat gratis verkregen kan worden wanneer er €12,50 aan (Nederlandstalige) kinderboeken wordt aangeschaft, is het door Andy Griffiths geschreven ‘Waanzinnige boomhutverhalen’ met illustraties van Terry Denton. Andy & Terry zijn natuurlijk wereldberoemd door hun serie over de Waanzinnige boomhut van ontiegelijk veel verdiepingen, een gi-ga-grote hit onder basisschoolkinderen.

Kinderboekenweek 2022 – Gi-ga-groen

Sinds enige tijd is er ook de traditie dat er een zacht geprijsd prentenboek verkrijgbaar is in de Kinderboekenweek en dit keer is dat het prachtige, door Marije Tolman geschreven en getekende, ‘Egalus‘. Voor € 8,25 is dit boek in de betere boekhandel te krijgen, en wees er snel bij, want op = op!

Door de jaren heen hebben wij al heel wat fantastisch boeken mogen recenseren die in het thema van dit jaar vallen en uiteraard zijn er ook weer heel veel nieuwe pareltjes verschenen ter ere van deze Kinderboekenweek.

Naast bijzondere uitgaven en het uitdelen van de zilveren en gouden penselen en griffels, zijn er ook veel leuke evenementen in je plaatselijke boekhandel en bibliotheek, check de website van je favoriete boekenleverancier voor meer informatie.

Lees meer over de Kinderboekenweek 2021 op: kinderboekenweek.nl of paagman.nl/kinderboekenweek.

Koop 'Egalus' bij Paagman.nl