Kinderboekenweek 2023 – Bij mij thuis

Illustratie door Jantien Baas: Kinderboekenweek 2023 – Bij mij thuis

Van 4 oktober tot en met 15 oktober is het weer tijd voor de allerlangste week van het jaar, de Kinderboekenweek 2023! Dit jaar is het thema ‘Bij mij thuis’ en uiteraard zijn er ook dit jaar weer heel veel prachtige nieuwe kinderboeken verschenen met dat thema in gedachte.

Maar ook is er voor kinderen van zes tot twaalf jaar natuurlijk weer het Kinderboekenweekgeschenk, cadeau bij aankoop van € 13,50 aan kinderboeken. Dit jaar is het geschreven door Sanne Rooseboom, met illustraties van Sophie Pluim, en draagt het de titel “Ravi en de laatste magie”. Sanne is vooral bekend van haar prachtige en spannende serie “Het Ministerie van Oplossingen”, dus vergeet niet om op tijd een mooi kinderboek aan te schaffen en het Kinderboekenweekgeschenk te scoren!

Kinderboekenweek 2023 - Bij mij thuis

Voor de kleinsten is er het Prentenboek van de Kinderboekenweek, een groots voorleesboek voor een klein prijsje. Geheel in lijn met het thema is dat dit jaar “Mijn huis is jouw huis” door Yvonne Jagtenberg, die je misschien wel kent van de grappige Balotje boeken.

Naast bijzondere uitgaven en het uitdelen van de zilveren en gouden penselen en griffels, zijn er ook veel leuke evenementen in je plaatselijke boekhandel en bibliotheek, check de website van je favoriete boekenleverancier voor meer informatie.

In het verleden hebben we al heel wat boeken mogen recenseren die binnen dit thema vallen, kijk dus ook eens rond op deze site en zoek een leuk boek voor jezelf of je (klein)kinderen uit!

Lees meer over de Kinderboekenweek 2023 op: kinderboekenweek.nl of paagman.nl/kinderboekenweek.

Website Sanne Roosenboom: sannerooseboom.com

Website Yvonne Jagtenberg: yvonnejagtenberg.com