Kleine dokter Draak – Jessica Kremser & Katja Gehrmann

Illustratie door Jantien Baas: Kleine dokter Draak – Jessica Kremser & Katja Gehrmann

Kleine dokter Draak en zijn toegewijde assistente Gilda de glimworm fungeren als spoedarts en genezen iedereen met klachten die hun hulp inroept. Of het nou een grote trol is met pijn in zijn schouder, een ridder met de mazelen, of een kleine prinses met onduidelijke, maar volhardende klachten.

Helaas torst Kleine dokter Draak een groot geheim met zich mee, een gevaarlijk geheim dat zijn werk als dokter (en zijn patiënten) regelmatig in gevaar brengt. Zal het hem lukken de prinses te genezen en onderweg zijn zelfvertrouwen te herwinnen?

Kleine dokter Draak - Jessica Kremser & Katja Gehrmann

Kleine dokter Draak is een bijzonder sympathiek boek, kundig vertaald uit het originele Duits door Enne Koens. De zinnen zijn fijn kort, met een uitstekend ritme, wat lekker weg leest voor de beginnende lezers, maar ook erg prettig is om voor te lezen.

De vele en kleurige illustraties van Katja Gehrmann maken dit een erg vrolijk boek dat je met veel plezier openslaat, nog een reden waarom dit ook voor beginnende lezers erg fijn is om te lezen. Bijna op elke pagina staat wel een grote afbeelding die de vrolijke sfeer van het verhaal nog eens benadrukt.

Kleine dokter Draak - Jessica Kremser & Katja Gehrmann

In het verhaal wordt Kleine Draak naar het paleis van de koning geroepen om de prinses te genezen die een mysterieuze aandoening heeft. De uiteindelijke oplossing vergt niet veel medische inspanning voor Dokter kleine Draak, maar zonder de unieke eigenschappen van de drakendokter was het vast heel anders afgelopen.

De vrolijke en grappige karakters in dit boek, die vaak onverwacht uit de hoek komen, stelen meteen je hart en doen je hopen dat dit nog niet het laatste boek is wat over Kleine dokter Draak geschreven gaat worden. Vooralsnog is er ook in Duitsland helaas geen vervolg verschenen, maar wat niet is kan nog komen.

Kleine dokter Draak - Jessica Kremser & Katja Gehrmann

Dit ruimhartig geïllustreerde leesboek is zowel geschikt als voorleesboek voor kinderen vanaf een jaar of vier én als zelf-lees-boek vanaf een jaar of acht.

De prachtige kleurrijke en vrolijke tekeningen in combinatie met het grappige en aandoenlijke verhaal maken dit zonder twijfel direct een geliefd boek bij lezer en voorgelezene, een absolute aanrader!

Titel: Kleine dokter Draak
Auteur: Jessica Kremser
Illustraties: Katja Gehrmann
Vertaling: Enne Koens
Uitgever: Fontaine Uitgevers
ISBN: 9789464041743
Verschijningsdatum: juni 2022
Originele titel: Der kleine Notartz drache
Bladzijden: 96
Afmetingen: 177 x 245 x 13 mm
Leeftijd: 4+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: € 16,99

Website illustrator:  katjagehrmann.de

Koop 'Kleine dokter Draak' bij Paagman.nlVind 'Kleine dokter Draak' in de bibliotheek