Kleine draak – Lieve Baeten

Illustratie door Jantien Baas: Kleine draak – Lieve Baeten

Kleine draak is klaar voor het echte werk: een kind bang maken! Maar dit kind is niet zoals de grote draken hadden verwacht, dit kind wordt maar niet bang.

In een burcht boven op de berg woont een kolonie draken. Een heleboel grote draken, maar ook kleintjes, die het bang maken nog moeten leren. Het kind dat uit het dorp wordt gehaald voor Kleine draak om op te oefenen is echter niet onder de indruk. Of toch wel?

Kleine draak - Lieve Baeten

Kleine draak is een klassiek boek van de bekende Vlaamse kinderboekenauteur Lieve Baeten. Lieve’s bekendste creatie is Lotje, het nieuwsgierige heksje, over wie vijf verschillende boeken zijn verschenen en een hele mooie website is gemaakt.

De tekenstijl van Lieve is heel gedetailleerd, wat een enorm werk moet zijn geweest. Dus niet de tegenwoordig zo populaire strakke lijnen en egale kleuren, maar juist het tegenovergestelde. Het maakt de burcht van de draken bijvoorbeeld een gruizige en vrij vieze plek, maar wat zou je dan verwachten van een nest vuurspuwende draken?

Kleine draak - Lieve Baeten

In de burcht zelf kun je de sporen van de vorige bewoner op elke pagina nog zien. De oude wandtekeningen en andere versiersels lijken reacties te geven op de lotgevallen van de hoofdpersonen. Dit heeft het effect dat de emotie die op de pagina wordt opgeroepen hier nog eens door wordt versterkt.

De teksten in Kleine draak zijn fijn kort en bondig (geen letter teveel) en ondersteunen de tekeningen van het verhaal. Want de tekeningen zijn waar het echt om draait in dit boek.

Kleine draak - Lieve Baeten

Een heerlijk boek dat gelukkig, dankzij deze nieuwe uitgave, weer makkelijk te verkrijgen is om een nieuwe generatie verliefd te laten worden op de fantasievolle werelden van Lieve.

Titel: Kleine draak
Auteur: Lieve Baeten
Uitgever: De Eenhoorn
ISBN: 9789462912694
Verschijningsdatum: oktober 2017
Bladzijden: 32
Afmetingen: 11x281x215 mm
Leestijd: 10 min.
Leeftijd: 2+
Prijs: € 14,95
Onderscheidingen: Kinderboekwinkelprijs (1995), Boekenpauw (1993) e.a.

Koop “Kleine draak” bij Paagman.nl