Kom erbij – Milja Praagman

Illustratie door Jantien Baas: Kom erbij – Milja Praagman

Kit en Pelle ontdekken een vreemd nieuw object op hun vaste stekkie in het park, wat zou dat zijn? Iedereen heeft er zo zijn eigen idee over, en elk idee levert weer een leuk avontuur op.

Vrienden en verbeelding, meer heb je niet nodig lijkt dit leuke prentenboek te zeggen. Het nieuwe bouwsel in het park is nog niet eens onthuld of alle voorbijgangers hebben zich al aangesloten bij Kit en Pelle en gaan mee op avontuur in de fantasieën over wat het zou kunnen zijn.

Kom erbij - Milja Praagman

Het prentenboek van de Kinderboekenweek is dit jaar het leuke en fantasievolle ‘Kom erbij’ van Milja Praagman, in 2017 de ontvanger van een Zilveren Griffel en de auteur van het Prentenboek van het Jaar 2013. Dus niet zomaar de eerste de beste, Milja heeft haar sporen in kinderboekenland ruim verdiend.

De tekeningen zijn klassiek Milja Praagman, vrolijke afbeeldingen gemaakt met een bijzonder palet aan kleuren met hier een daar een spetterende (bijna neon) kleur erdoor. De fantasieën van de kinderen worden mooi verbeeld en doen de voorlezende volwassene terugverlangen naar de tijd dat hij/zij zich ook zo goed kon verplaatsen in zijn/haar verbeelding.

Kom erbij - Milja Praagman

De teksten zijn grotendeels in de eerste persoon geschreven, wat niet heel veel gebeurd in prentenboeken, waar de teksten toch vaak beschrijvend zijn en de hoofdrolspelers via een verteller aan het woord worden gelaten. Het werkt echter heel goed doordat zo het verhaal voor bijna 100% wordt verteld in de woorden van de hoofdpersonen zelf. Zonder dat er sprake is van vervelende herhalingen (beer zegt.. eland zegt… beer zegt… etc), wat nog wel eens gebeurt wanneer er voor deze methode wordt gekozen.

Het maakt dat je wat dichter op de karakters in het verhaal zit en ook dankzij het herkenbare verhaal zullen kinderen zich makkelijk kunnen herkennen en misschien zelfs geïnspireerd raken door het verhaal.

Kom erbij - Milja Praagman

Een heerlijk lichtvoetig en herkenbaar verhaal met mooi gekleurde en grote afbeeldingen waar een kind zich met gemak in kan verplaatsen.

‘Kom erbij’ is dan ook een van de leukste prentenboeken die we de afgelopen jaren hebben gehad als prentenboek van de Kinderboekenweek. Het vrolijke onderwerp en verhaal en de mooie fantasievolle afbeeldingen maken dit (in combinatie met de uiterst vriendelijke prijs) een absolute aanrader!

Titel: Kom erbij
Auteur: Milja Praagman
Uitgever: CPNB & Leopold
ISBN: 9789059654570
Verschijningsdatum: oktober 2018
Bladzijden: 24
Afmetingen: 297 x 247 x 9 mm
Leeftijd: 4+
Leestijd: 10 min.
Prijs: € 6,95

Website auteur: miljapraagman.nl

Koop 'Kom erbij' bij Paagman.nl