Koning Roe – Het Ding uit de Ruimte – Adam Stower

Illustratie door Jantien Baas: Koning Roe – Het Ding uit de Ruimte – Adam Stower

Na een avontuurlijke vlucht in de Gasbuilvlieger met zijn beste (en vreemdste) vriend Koning Roe, komt Ben er achter dat er iets niet helemaal in de haak is op school, dat moet onmiddellijk worden uitgezocht!

Overal aan het plafond hangen namelijk grote glibberige slijmklodders (rababergelei), er hangt een vreemde kaaslucht (maar er is nergens kaas te vinden) en de schoolverpleegkundige neemt iedereen z’n schoenen in beslag (zelfs het schoolhoofd is niet veilig).

Koning Roe - Het Ding uit de Ruimte - Adam Stower

Deze serie is een bijzonder leuk lid van een relatief nieuw genre dat de afgelopen jaren enorm populair is geworden en een soort tussenvorm tussen prentenboek en leesboek is. Lezers van de Waanzinnige boomhut, Kapitein Onderbroek en Julius Zebra zullen meteen begrijpen wat ik bedoel, dit zijn boeken met heel veel tekeningen en een hele hoge grapdichtheid.

De poep- en pieshumor die dit genre kenmerkt is in Koning Roe gelukkig een stuk minder aanwezig, en dat maakt de boeken eigenlijk alleen maar leuker. Hier wordt minder geleund op flauwe onderbroekenhumor, zoals bijvoorbeeld de Kapitein Onderbroek boeken heel erg doen.

Koning Roe - Het Ding uit de Ruimte - Adam Stower

In dit derde deel van de Koning Roe serie gaat Adam Stower ook weer voluit met de meest waanzinnige uitvindingen en personages. Koning Roe zelf is de heerser over een geheim bos waar ze met volle baard (of zonder als haar dat beter uitkomt) en de meeste gestoorde uitvindingen de scepter zwaait over wombats en waterglijbanen.

Het mysterie dat moet worden opgelost is weer het perfecte argument voor Koning Roe om een heleboel nieuwe en gestoorde uitvindingen aan zijn vriend Ben te introduceren met als hoogtepunt de kolossale Sneeuwloper! Tekst en tekeningen zijn beiden gemaakt door Adam Stower en dat levert een perfect huwelijk van lol en spanning op.

Koning Roe - Het Ding uit de Ruimte - Adam Stower

De Koning Roe serie is perfect geschikt voor beginnende lezers en staat vol met grappen. De tekeningen zijn erg leuk en zouden niet misstaan in een stripboek, en vooral de waanzinnige uitvindingen blinken uit in originaliteit.

Dit derde deel eindigt ook weer met een knots van een cliffhanger, dus dat vierde deel kunnen we vast ook snel in de boekwinkel verwachten.

Titel: Koning Roe – Het Ding uit de Ruimte
Auteur: Adam Stower
Vertaling: Sandra C. Hessels
Uitgever: Veltman Uitgevers
ISBN: 9789048316113
Verschijningsdatum: januari 2021
Originele titel: King Coo – The Thing from Space
Bladzijden: 208
Afmetingen: 143 x 198 x 25 mm
Leeftijd: 8+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: €14,99

Koop 'Koning Roe - Het Ding uit de Ruimte' bij Paagman.nlVind 'Koning Roe - Het Ding uit de Ruimte' in de bibliotheek