Kwie kwie kwie kwie kwie – Camilla Dreef & Liset Celie

Illustratie door Jantien Baas: Kwie kwie kwie kwie kwie – Camilla Dreef & Liset Celie

Bijna 40 verhalen over vogels, van de hand van ecoloog en vogelaar Camilla Dreef, zijn gebundeld in ‘Kwie kwie kwie kwie kwie – Een boek vol vogelverhalen’, voorzien van de mooie en kleurige tekeningen van Liset Celie.

Soms over bijzondere of zeldzame vogels als de goudhaan en de bonte specht, maar net zo vaak over de soorten die we bijna dagelijks tegen het lijf lopen, als de meeuw of de kraai.

Kwie kwie kwie kwie kwie - Camilla Dreef & Liset Celie

Een handzaam maar behoorlijk dik boek is het geworden en de liefde voor de vogel in al zijn verschijningsvormen spat er vanaf! De verhalen zijn al leuk, de illustraties die op bijna elke pagina te vinden zijn maken het helemaal een heerlijk vrolijk boek, dat lekker wegleest en nog leerzaam is ook.

De schrijfster van de verhalen, Camilla Dreef, is afgestudeerd bioloog en werkzaam als ecoloog, ze is ambassadeur van de Vogelbescherming en is al veelvuldig te zien geweest op televisie in o.a. Pauw, RTL Late Night, BinnensteBuiten en In de ban van de Condor. Vanaf jonge leeftijd was ze al gefascineerd door vogels en naast het vogels kijken als hobby heeft ze daar dus ook haar beroep van weten te maken.

Kwie kwie kwie kwie kwie - Camilla Dreef & Liset Celie

De verhalen zijn allemaal een pagina of 3 a 4 lang en ruim geïllustreerd met de kleurige afbeeldingen van Liset Celie. Heel geschikt voor kinderen vanaf een jaar of tien, maar net zo leuk voor volwassenen. Heerlijk om er op een zondagmiddag bij te pakken en een paar pagina’s te lezen met een kop thee en een verrekijker bij de hand.

Liset weet de vogels heel treffend neer te zetten en ze zijn allemaal dan ook meteen te herkennen voor de liefhebbers. Met relatief weinig verschillende kleuren en mooie stemmige paletten wordt elke soort trefzeker aan het papier toevertrouwt. Heel fijn ook dat heel veel van de illustraties te koop zijn in de webshop van Liset Celie, van briefkaartformaat tot grote prints van 30 bij 40 cm., voor aan de muur in een mooie lijst.

Kwie kwie kwie kwie kwie - Camilla Dreef & Liset Celie

Een beetje vogelliefhebber kan dit boek niet laten liggen, maar ook voor de onervaren vogelaar of gewoon voor mensen met een tuin is dit een erg leuk en zelfs leerzaam boek.

Mocht je toch nog niet overtuigd zijn door deze recensie en de afbeeldingen, kijk dan even het filmpje door Liset Celie waarin het boek wordt doorgebladerd om een goede impressie te krijgen.

Een bijzonder boek vol met mooie verhalen over vogels, van een groot liefhebber van onze gevederde vrienden, voorzien van bijna nog mooiere illustraties.

Titel: Kwie kwie kwie kwie kwie – Een boek vol vogelverhalen
Auteur: Camilla Dreef
Illustraties: Liset Celie
Uitgever: Uitgeverij Nieuwezijds
ISBN: 9789057124808
Verschijningsdatum: april 2018
Bladzijden: 200
Afmetingen: 209 x 173 x 20 mm
Leeftijd: 10+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: € 18,95

Website auteur: camilladreef.nl

Website illustrator: lisetcelie.com

Koop 'Kwie kwie kwie kwie kwie' bij Paagman.nl