Labyrint – een mega doolhovenboek – Simon Ward

Illustratie door Jantien Baas: Labyrint – een mega doolhovenboek – Simon Ward

Het doolhof, oftewel het labyrint, is volgens de overlevering een uitvinding van de oude Grieken. In Kreta werd een bijzonder moeilijke zelf als gevangenis gebruikt voor een mensenetend monster, de verschrikkelijke Minotaurus.

Zo uitdagend als de tocht van Theseus zullen de doolhoven in dit boek niet zijn, maar in de tijd die het je kost om ze allemaal op te lossen heeft hij wel de uitgang gevonden en de prinses geschaakt.

Labyrint - een mega doolhovenboek - Simon Ward

Doolhof op doolhof op doolhof, van grote spacey ontsnappingstoeren tot abstracte doolhoven die zo uit het brein van Escher ontsproten hadden kunnen zijn. Je vind ze allemaal in dit dikke mega doolhoven boek.

De strakke, met de computer gemaakte afbeeldingen van Simon Ward werken goed met de ontwerpen van de doolhoven, het is goed duidelijk waar een doorgang is en niet. Dit kan nl. nog wel eens lastig zijn als de schaal erg klein wordt.

Labyrint - een mega doolhovenboek - Simon Ward

De site van de auteur laat zien dat Simon Ward daar wel raad mee weet, het bouwen van een doolhof is duidelijk iets waar hij veel plezier uit haalt en ondertussen dan ook in uitblinkt.

De puzzels zelf zijn van heel wisselende moeilijkheidsgraad, soms heel klein en erg moeilijk, dan weer vrij groot en vanaf 4 jaar of eerder zelfs zeer goed geschikt.

Labyrint - een mega doolhovenboek - Simon Ward

Ben jij een liefhebber van een doolhofje op zijn tijd en heb je nogal wat tijd omhanden? Dit boek gaat je uren aan puzzelplezier opleveren!

Doolhoven in alle maten en moeilijkheidsgradaties, genoeg voor uren puzzelen, wat wil je nog meer op een hete zomerdag?!

Titel: Labyrint – een mega doolhovenboek
Auteur: Simon Ward
Uitgever: Giraf Books
ISBN: 9789492616593
Verschijningsdatum: augustus 2019
Originele titel: Labyrinth – a world of incredible mazes
Bladzijden: 160
Afmetingen: 230 x 260 x 10 mm
Leeftijd: 4+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: € 9,99

Website auteur: swarddraws.wordpress.com

Koop 'Labyrint' bij Paagman.nl