Dat je zelfs voor peuters een kookboek kunt maken bewijst Lannoo met ‘Het grote boek voor kleine koks’, niet met recepten, maar wel met de eerste oefeningen om je kroost de motoriek te leren die nodig is in de keuken.
Van mixer tot pizzasnijder geeft dit boek in verschillende voedsels je kind een belangrijke les over vorm, beweging en motoriek.
Tegelijkertijd één van de kleinste én één van de grootste boeken die we hier hebben gerecenseerd, want met maar 10 pagina’s is dit boek wel bijna tweeëneenhalve centimeter dik.
Quantumfysica is nou niet echt een onderwerp voor baby’s, peuters of zelfs kleuters. Maar toch is er een kartonboekje verschenen over de beginselen van de quantumfysica, gericht op de aller-allerjongsten.
Niet eens als losstaand grapje, nee, dit is een onderdeel van een uitgebreide serie boeken die kinderen al vanaf hun jongste bestaan warm moeten maken voor een carrière in de wetenschap, de zogenaamde Baby Universiteit serie.
Nou verwacht er waarschijnlijk niemand dat een baby daadwerkelijk wat gaat begrijpen van quantummechanica na dit boekje voorgelezen te hebben, maar eerlijk gezegd neemt een baby vast ook niet veel op van het gemiddelde nijntje boekje.
Elke stad is uniek, met zijn eigen gewoontes, gebouwen en eigenaardigheden. In ‘Een rondje door Den Haag’ worden typisch Haagse objecten getoond om de jongste lichting stadsbewoners alvast kennis te laten maken met de iconen van de stad.
Na Rotterdam is nu ook Den Haag aan de beurt en kunnen de allerkleinsten alvast een rondje maken door hun stad om bekend te worden met wat Den Haag nou Den Haag maakt.
De afbeeldingen in dit mooie kartonboekje zijn voor niet-Hagenezen waarschijnlijk net zo herkenbaar als voor volbloed Hagenaars. De meeste voorwerpen zoals het Torentje en het Vredespaleis zijn net als het Haagse Hopje en de Scheveningse Pier landelijk bekende fenomenen.