Logboek van tot nu toe onbekende dieren – Sylvia Weve

Illustratie door Jantien Baas: Logboek van tot nu toe onbekende dieren – Sylvia Weve

Sylvia Weve komt eigenlijk nooit in Ootmarsum, maar die ene keer dat ze er was, in de Koggelsteeg, deed ze de vondst van haar leven. Een gedeelte van een geschrift in slechte staat, maar leesbaar, waar na een speurtocht naar de rest en de inmiddels overleden auteur én een grote reparatieklus, uiteindelijk dit boek uit is voorgekomen.

Een bonte verzameling van tot nu toe onbekende dieren, tenminste, ik ben ze nog nooit tegengekomen.. Van de Gekooide Tureluur (lat. Avis Insanus Captus) tot de Wamsteker (lat. Feles Vadere Alibi) en de Slotslak (lat. Cochlea Arx) zijn dit allemaal uiterst bijzondere en vooral onconventionele diersoorten.

Logboek van tot nu toe onbekende dieren - Sylvia Weve

Gouden Penseel winnares Sylvia Weve is een ondertussen behoorlijk bekende en gelauwerde illustratrice die, naast veel werk voor tijdschriften en kranten, door verschillende kinderboekenauteurs wordt gevraagd om de illustraties te leveren bij hun schrijfwerk. Dit keer doet Weve alles zelf en schrijft ze dus ook de behoorlijk absurde teksten van dit boek vol onbestaanbare dieren.

Naast een grote afbeelding van de diersoort in kwestie worden er allerlei bijzondere wetenswaardigheden en beschrijvingen van het dier gegeven. Denk aan voedselvoorschriften, waar het dier vandaan komt, hoe de jongen er uit zien en waar je voor moet uitkijken. Voor de Gekooide Tureluur, de Dikke Juttepeer en de Hoeder zijn zelfs recepten te vinden!

Logboek van tot nu toe onbekende dieren - Sylvia Weve

De afbeeldingen zijn vaak collages van voorwerpen waar met een flinke dosis fantasie een bizarre diersoort van is gemaakt. Het leukste zijn deze als het vrouwtje en mannetje heel verschillend zijn, zoals de Dikke Juttepeer, waarvan het mannetje, in tegenstelling tot het vrouwtje, absoluut niet eetbaar is.

Met dit boek laat Sylvia zien dat ze helemaal geen anderen nodig heeft om voor haar te bedenken wat ze moet tekenen, de teksten zijn grappig, heerlijk bizar en komen vaak verrassend uit de hoek. Voor kinderen grappig en bijzonder om doorheen te bladeren, maar ook volwassenen zullen niet in staat zijn een lach te onderdrukken bij veel van de beschrijvingen.

Logboek van tot nu toe onbekende dieren - Sylvia Weve

De herkenbare stijl van Sylvia van Weve is in dit boek maar mondjesmaat te herkennen, al gebruikt ze wel de technieken die ze vaker gebruikt en waarmee ze bekend is geworden. Dat de teksten nu een keer wel van haar hand zijn is dan ook extra leuk en maakt dit een echte must have voor fans van haar werk.

Een grappig, bizar en buitengewoon origineel boek, laten we hopen dat Sylvia Weve de smaak te pakken heeft en vaker zelf de pen ter hand neemt!

P.S. Lees ook de fantastische recensie van dit boek op de website van Wamsteker liefhebbers. Heerlijk!

Titel: Logboek van tot nu toe onbekende dieren
Auteur & illustraties: Sylvia Weve
Uitgever: Hoogland & Van Klaveren
ISBN: 9789089672629
Verschijningsdatum: juni 2018
Bladzijden: 50
Afmetingen: 247 x 207 x 12 mm
Leeftijd: 8+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: € 15,50

Website auteur: sylviaweve.com

Koop 'Logboek van tot nu toe onbekende dieren' bij Paagman.nlVind 'Logboek van tot nu toe onbekende dieren' in de Bibliotheek