Lotje en de Heksenprinses – Lieve Baeten

Illustratie door Jantien Baas: Lotje en de Heksenprinses – Lieve Baeten

Lotje en Kleintje de heksenprinses nemen het vliegende tapijt door Heksenland en komen zo een heleboel heksen in bijzondere voertuigen tegen. Elke heks reist op haar eigen manier en heeft Lotje en Kleintje iets bijzonders te bieden.

Kleintje is uit logeren bij Lotje die haar voorleest over de Heksenprinses. Geïnspireerd door het sprookje gaan ze samen op avontuur met behulp van Lotje haar toverkunsten en natuurlijk de onmisbare poes.

Lotje en de Heksenprinses - Lieve Baeten

Dit is het vijfde en laatste deel uit de serie boeken over Lotje de heks van Lieve Baeten. De serie kan ondertussen als klassiek worden beschouwd en mede daarom is deze nieuwe (grote formaat) druk onlangs in de boekhandel verschenen. De tekenstijl van Lieve is vrij bijzonder, erg gedetailleerd en een beetje gruizig of groezelig wat de getekende wereld heel veel diepte geeft. Er zijn op elke afbeelding wel dingen in de achtergrond aan de hand die je op het eerste gezicht over het hoofd ziet.

Zoals bij alle Lotje boeken zijn ook hier weer aparte dingen gedaan met de bladzijden, met als hoogtepunt een uitvouwbare pagina (waardoor een afbeelding van wel 4 bladzijden groot ontstaat) van een wel heel bijzonder voertuig.

Lotje en de Heksenprinses - Lieve Baeten

De teksten in de Lotje boeken zijn eenvoudig en lezen vlot door zodat het ook voor de jongsten goed voor te lezen is. Simpele rijmpjes dienen als toverspreuken en worden na een stevige dosis Lotje boeken zo maar zelf bedacht.

Lotje beleefd avonturen die zich volgens een bepaald stramien herhalen, in dit boek komt ze een aantal heksen tegen die verschillende bijzonder vervoersmiddelen besturen. In Slimme Lotje gaat ze op zoek naar verschillende heksen met koffers die haar kunnen helpen haar eigen koffertje te openen. De herhalingen zijn divers genoeg en niet te veel zodat het boek na een aantal keer lezen nog steeds niet gaat vervelen. Sowieso is er genoeg te beleven op de afbeeldingen om het boek voor lange tijd fris te houden.

Lotje en de Heksenprinses - Lieve Baeten

Net zoals bij het eerder gerecenseerde Kleine Draak is het erg fijn dat de Lotje boeken weer een nieuwe frisse herdruk hebben gekregen. De unieke tekenstijl en verhalen van Lieve Baeten kunnen nu zo weer een decennia mee en dat wil je de kinderen van deze en de toekomstige generaties niet ontzeggen.

Lotje heeft ondertussen ook een hele mooie website waarop je naast de boeken van Lotje, en Lotje spelletjes je ook over alle andere Lotje gerelateerde zaken kunt laten informeren. Wist je bijvoorbeeld dat Lotje sinds 2017 haar eigen standbeeld heeft? Of dat er een heuse Lotje musical is geweest (en misschien wel weer komt)?

Een echt Lieve Baeten-boek en daarom alleen al is dit met recht een aanrader!

Titel: Lotje en de heksenprinses
Auteur: Lieve Baeten
Uitgever: De Eenhoorn
ISBN: 9789462913028
Verschijningsdatum: maart 2018
Bladzijden: 32
Afmetingen: 9x281x237 mm
Leeftijd: 2+
Prijs: € 16,95
Onderscheidingen auteur: Kinderboekwinkelprijs (1995), Boekenpauw (1993) e.v.a.

Koop 'Lotje en de heksenprinses' bij Paagman.nl