Lulu en Nelson 1: Op weg naar Afrika – Charlotte Girard, Jean-Marie Omont & Aurélie Neyret

Illustratie door Jantien Baas: Lulu en Nelson 1: Op weg naar Afrika – Charlotte Girard, Jean-Marie Omont & Aurélie Neyret

Wanneer de vader van Lulu al zijn leeuwen verliest in een grote brand wil Leeuwentemmersdochter Lulu meteen op zoek naar nieuwe leeuwen om haar eigen toekomst als leeuwentemmer in het circus veilig te stellen, maar dat is zelfs nog een stuk lastiger dan je zou verwachten.

Oma verteld haar kleindochter over haar ‘grote omweg’ om de pijn van een ongewilde verhuizing te verzachten, de aanzet van een groots en gevaarlijk avontuur.

Lulu en Nelson 1: Op weg naar Afrika - Charlotte Girard, Jean-Marie Omont & Aurélie Neyret

Tekenaar Aurélie Neyret, bekend van haar succesvolle serie ‘Het dagboek van Cerise‘, werkt nu samen met twee scenaristen om een verhaal te vertellen dat een stuk realistischer is dan de avonturen van Cerise, maar daarom zeker niet inboet in magie en verbeelding.

Waar in de Cerise stripboeken, in elk album een verhaal van kop tot staart wordt verteld, nemen de auteurs hier de tijd en de ruimte om rustig hun verhaal op te bouwen. Desondanks volgen de ontwikkelingen zich in rap tempo op, want er moet een enorm en spannend avontuur worden verteld wat zich zeker niet in 1 album laat vangen.

Lulu en Nelson 1: Op weg naar Afrika - Charlotte Girard, Jean-Marie Omont & Aurélie Neyret

Dat betekend dat we hier te maken hebben met een eerste hoofdstuk in een veel langer verhaal, een verhaal dat ook in dit eerste deel al alle emoties weet te raken. Van verwondering, weemoed, verdriet en vreugde tot angst en woede, dit is een verhaal wat je niet koud zal laten, zeker niet als je iets van apartheid weet.

De tekeningen zijn weer van hoogstaande kwaliteit en vooral de dieren worden bijzonder trefzeker op papier gezet. De teksten zijn kort en bondig en er wordt geen woord teveel verkwist aan het verhaal, hier geen halve roman in tekstballonnetjes, zoals bijvoorbeeld in een Kuifje album.

Lulu en Nelson 1: Op weg naar Afrika - Charlotte Girard, Jean-Marie Omont & Aurélie Neyret

Deze uitgave is beschikbaar in een softcover en een hardcover versie, waarbij de softcover al van bijzonder hoogstaande kwaliteit is, met prachtig heldere kleuren op dik luxe papier.

Lulu en Nelson 1: Op weg naar Afrika is een prachtig album, waarin een verhaal wordt verteld dat je meteen bij je strot grijpt. Het is ook duidelijk het eerste deel van een veel langere saga waarin een groots avontuur wordt beleefd en nogal wat historische gebeurtenissen de revue zullen passeren.

Deel twee verschijnt later deze maand in het Nederlands en mocht je vloeiend Frans kunnen lezen, dan is deel 3 ook al beschikbaar in de originele taal.

Titel: Lulu en Nelson 1: Op weg naar Afrika
Auteurs: Charlotte Girard & Jean-Marie Omont
Illustraties: Aurélie Neyret
Vertaling: Mariella Manfré
Uitgever: Silvester Strips
ISBN: 9789463068468
Verschijningsdatum: december 2021
Originele titel: Lulu et Nelson
Bladzijden: 64
Afmetingen: 295 x 225 x 12 mm
Leeftijd: 10+
Leestijd: 15 min.
Prijs: vanaf € 9,95

Koop 'Lulu en Nelson 1 (softcover)' bij Paagman.nlKoop 'Lulu en Nelson 1 (hardcover)' bij Paagman.nlVind 'Lulu en Nelson 1' in de bibliotheek