Luna en de Pretparkplaneet – Philip Reeve & Sarah McIntyre

Illustratie door Jantien Baas: Luna en de Pretparkplaneet – Philip Reeve & Sarah McIntyre

Luna is als wees opgegroeid boven de Gevonden Voorwerpen op de fantastische Pretparkplaneet, daar hoopt ze ooit samen met de befaamde kermisklussers Jinks en Ter Haar te mogen werken. Maar dan gaat er ineens van alles verkeerd op de planeet en precies op de dag dat er een heel strenge controleur zijn ronde doet!

Luna probeert de ervaren kermisklussers zoveel mogelijk te helpen met het oplossen van alle problemen, maar er gaan nu wel erg veel dingen kapot, het zou toch geen opzet zijn?!

Luna en de Pretparkplaneet - Philip Reeve & Sarah McIntyre

Het boek is bedoeld voor een leeftijd van 8 tot 10 jaar, maar door de vele tekeningen is het ook geschikt om voor te lezen aan jongere kinderen vanaf een jaar of 6. Want dit boek staat echt bomvol met leuke tekeningen, er is bijna geen pagina overgeslagen. En met een onderwerp als een kermisplaneet krijg je dan natuurlijk een enorme verzameling aan bizarre figuren en waanzinnige kermisattracties voorgeschoteld.

De teksten zijn eenvoudig en duidelijk genoeg geschreven zodat de doelgroep ermee uit de weg kan zonder zo simpel te zijn dat ze als kinderachtig ervaren worden. Ik kan me voorstellen dat kinderen van een jaar of 12 dit boek ook nog met veel plezier zullen lezen.

Luna en de Pretparkplaneet - Philip Reeve & Sarah McIntyre

Philip Reeve is schrijver van kinderboeken, maar ook een succesvol Young Adult auteur, zijn bekendste roman (uit de gelijknamige serie) ‘Mortal Engines‘ is net verfilmd en zal eind dit jaar in de bioscoop te zien zijn. Kijk hier de trailer van een film die alles in zich heeft om een mega blockbuster te worden.

Voor zijn kinderboeken werkt Reeve veelvuldig samen met illustratrice Sarah McIntyre en als duo hebben ze al een hele rits kinderboeken op hun naam staan, de ene nog vreemder dan de andere. Altijd over behoorlijk bizarre hoofdrolspelers, die aparte avonturen beleven en ook altijd rijkelijk geïllustreerd door McIntyre, net zoals in dit boek.

Luna en de Pretparkplaneet - Philip Reeve & Sarah McIntyre

Een heel erg geslaagd kinderboek, vol met bizarre avonturen en niet minder bizarre illustraties van een auteur die duidelijk weet wat hij doet en een illustratrice die geen problemen heeft de buitenwereldse fantasieën van Philip Reeve op papier te vangen.

En wanneer jouw kind deze auteur leuk vind, dan kan hij/zij na een aantal jaar meteen doorstromen naar zijn YA boeken, want die zijn ook niet mis!

Titel: Luna en de Pretparkplaneet
Auteur: Philip Reeve
Illustraties: Sarah McIntyre
Vertaling: Sandra C. Hessels
Uitgever: Veltman Uitgevers
ISBN: 9789048314317
Verschijningsdatum: januari 2017
Originele titel: Jinx & O’Hare Funfair Repair
Bladzijden: 208
Afmetingen: 198x144x22 mm
Leeftijd: 8+
Prijs: € 13,50

Website auteur: philip-reeve.com

Koop 'Luna en de Pretparkplaneet' bij Paagman.nl