Luuk Nootje – Expeditie Half Miljoen – Tosca Menten

Illustratie door Jantien Baas: Luuk Nootje – Expeditie Half Miljoen – Tosca Menten

Als blijkt dat er in Luuk zijn familie iemand is overleden die ze niet kennen en daar een grote erfenis, ruim genoeg voor een nieuwe bank, aan lijken over te houden, kan het gezin Nootje zijn geluk niet op!

Maar de voorwaarden voor de erfenis zijn op zijn zachtst gezegd vrij eigenaardig, en omgeven met regels, heel, héél veel regels…

Luuk Nootje - Expeditie Half Miljoen - Tosca Menten

Een grappig en vlot geschreven avontuur, waaruit één pagina mist, de pagina waar alles om draait in dit boek, pagina 37 van het Rode boekje van het Akropolis Genootschap. De pagina die is gereserveerd voor de familie Nootje, als ze tenminste weten te slagen voor de bijzonder belangrijke Test.

Tosca Menten is uiteraard de wereldberoemde auteur van de kneiter van een hit serie Dummie de Mummie, maar schrijft daarnaast ook aan de lopende band boeken over andere hoofdpersonen, boeken die vaak nog veel leuker zijn dan die over die eeuwenoude ondode.

Luuk Nootje - Expeditie Half Miljoen - Tosca Menten

Dit boek is eigenlijk een nieuwe druk van het in 2012 als Kinderboekenweekgeschenk verschenen ‘Het Akropolis Genootschap en de slag om bladzijde 37’, maar nu in een mooie hardcover, met wat kleine tekstuele wijzigingen en vooral heel veel nieuwe illustraties.

Dat het boek indertijd niet bij alle recensenten op evenveel waardering kon rekenen heeft blijkbaar niet afgedaan aan de populariteit en daarom is het nu opnieuw verschenen in een wat steviger editie en met dus veel meer van die heerlijke Quentin Blake-achtige tekeningen van Elly Hees.

Luuk Nootje - Expeditie Half Miljoen - Tosca Menten

De vaart zit er stevig in en elke bladzijde bevat wel een paar goeie grappen of grollen zodat er voldoende gegiecheld kan worden in dit Roald Dahl-achtige avontuur.

De leuke tekeningen en het doldwaze avontuur maken dit echt een heerlijk vrolijk verhaal waar een beetje boekenlezer in een paar dagen doorheen vliegt met een giga-grote glimlach op zijn gezicht.

Titel: Luuk Nootje – Expeditie Half Miljoen
Auteur: Tosca Menten
Illustraties: Elly Hees
Uitgever: Van Goor
ISBN: 9789000369485
Verschijningsdatum: september 2019
Bladzijden: 152
Afmetingen: 161 x 238 x 21 mm
Leeftijd: 6+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: € 15,99

Website auteur: toscamenten.nl

Website illustrator: beeldvanhees.nl

Koop 'Luuk Nootje - Expeditie Half Miljoen' bij Paagman.nlKoop 'Luuk Nootje - Expeditie Half Miljoen (e-book)' bij PaagmanVind 'Luuk Nootje - Expeditie Half Miljoen' in de bibliotheek