Maar HOE dan?! – Karin Middelburg, Philippine van der Goes & Agnes Loonstra

Illustratie door Jantien Baas: Maar HOE dan?! – Karin Middelburg, Philippine van der Goes & Agnes Loonstra

Voor veel mensen toch wel het lastigste onderwerp om het met je kinderen te bespreken: liefde, relaties en voortplanting. Want waar komen toch die schattige baby’tjes vandaan?

Met gedegen kennis, een flinke scheut humor en mooie en verhelderende illustraties is hier een boek dat elke ouder of opleider daar mee kan helpen, geen overbodige luxe!

Maar HOE dan?! - Karin Middelburg, Philippine van der Goes & Agnes Loonstra

De liefde en alles wat daar bij hoort is een gevoelig onderwerp, want iedereen heeft andere opvattingen wanneer en hoe (en hoeveel ervan) aan kinderen kan worden uitgelegd. Er zijn levensovertuigingen die buitengewoon open en zonder schaamte tot in de kleinste details alles bespreken met hun kroost.

Maar net zo goed bestaan er ook weer grote groepen religieuzen die vanuit hun overtuiging dit onderwerp juist zo laat en algemeen mogelijk bespreken met hun kinderen. Met andere woorden, je kunt het eigenlijk nooit goed doen!

Maar HOE dan?! - Karin Middelburg, Philippine van der Goes & Agnes Loonstra

Met dat in het achterhoofd hebben Karin Middelburg en Philippine van der Goes toch een enorm moedige én zeer geslaagde poging gedaan om een boek te maken waarin al deze lastige onderwerpen nou eens en voor altijd duidelijk en humorvol worden besproken. Zonder al te veel gene, maar ook niet al te expliciet zodat het een hele fijne balans bewaard.

Het boek heeft een mooie reliëf cover, bevat een heleboel hele mooie illustraties en met meer dan 50 pagina’s aan informatie wordt er meer besproken dan in een gemiddeld voorlichtingsboek. De opbouw van de hoofdstukken is heel duidelijk, we worden langs verliefdheid naar het lichaam, vrijen, baby’s, zwangerschap en geboorte naar het gezin geleid. Uiteraard worden ook alternatieve gezinsopbouw en zaken als adoptie, scheiding en homoseksualiteit besproken, onmisbare onderwerpen tegenwoordig!

Maar HOE dan?! - Karin Middelburg, Philippine van der Goes & Agnes Loonstra

Een bijzonder compleet, erg leerzaam en prachtig geïllustreerd boek dat je ieder gezin dat aan gezinsuitbreiding werkt of denkt zou willen toewensen, met net dat beetje humor dat je vaak mist bij dit onderwerp.

Zit je kind vol vragen over waar ze vandaan komt, of is het gewoon tijd om ze daar eens over voor te lichten, neem dan dit boek ter hand en maak van de voorlichting een feestje.

Titel: Maar HOE dan?!
Auteur: Karin Middelburg & Philippine van der Goes
Illustraties: Agnes Loonstra
Uitgeverij: Uitgeverij Snor
ISBN: 9789463141154
Verschijningsdatum: april 2021
Bladzijden: 52
Afmetingen: 218 x 270 x 12 mm
Leeftijd: 4+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: € 16,99

Website illustrator: agnesloonstra.nl

Koop 'Maar HOE dan?!' bij Paagman.nlVind 'Maar HOE dan?!' in de bibliotheek