Mag ik ook mee? – Owen Davey

Illustratie door Jantien Baas: Mag ik ook mee? – Owen Davey

Broertje Beer wil dolgraag met zijn grote broer mee op avontuur, zijn grote broer zit daar echter niet echt op te wachten. Zo’n vervelend klein broertje dat maar in de weg loopt de hele tijd, maar dan blijkt dat kleine broertjes soms ook handig kunnen zijn!

Dat grote en kleine broertjes niet altijd op één lijn zitten is een bekend fenomeen voor de gemiddelde ouder, maar meestal duurt dat niet lang. Zo ook niet in dit boek, waar broederliefde irritatie en frustratie overwint, zoals altijd in een goede relatie.

Mag ik ook mee? - Owen Davey

Owen Davey heeft al heel wat prachtige boeken gemaakt, maar van zijn kinderboeken is dit helaas het enige fictieboek dat vooralsnog in het Nederlandstalig is verschenen. Zijn stijl is echter nog altijd dezelfde, een prachtige gestileerde jaren vijftig-achtige sfeer die tegelijkertijd enorm modern oogt.

De grote successerie van Davey is heel wat anders, waar in elk boek een nieuwe diersoort buitengewoon mooi en informatief wordt uitgelicht (Allemaal Apen, Coole Kikkers, Superchille Krokodillen), is dit boek een fictieverhaal voor de jongsten.

Mag ik ook mee? - Owen Davey

Natuurlijk zorgt Owen Davey er ook in dit boek voor dat er voldoende natuur is om helemaal los op te gaan, zijn gestileerde manier van illustreren leent zich daar uitstekend voor. De zalm die tegen de stroom van de rivier in naar de paaigronden trekken, de vele soorten bomen en de kleine insecten die op bijna elke pagina te vinden zijn, zijn een lust voor het oog en altijd meteen herkenbaar.

Davey heeft het dan ook duidelijk weer naar zijn zin gehad en waarschijnlijk het onderwerp van zijn boek goed uitgezocht op de mogelijkheid om de natuur een hoofdrol te laten spelen in dit boek. Ik verwacht niet snel een boek van zijn hand te zullen lezen waarin het verhaal zich alleen maar in een stedelijke omgeving afspeelt, al vermoed ik dat hij daar ook uitstekend mee overweg kan.

Mag ik ook mee? - Owen Davey

Owen Davey heeft naast een website ook een webshop waar je zijn prachtige illustraties op allerlei producten kunt aanschaffen, van posters tot koffiekoppen, theedoeken, speldjes en zelfs tijdelijke tatoeages. Bijzonder geschikt voor in de kinderkamer, maar zeker ook daarbuiten.

‘Mag ik ook mee?’ is een prachtig prentenboek geworden voor kinderen vanaf een jaar of twee, met een hartverwarmend verhaal dat voor ouders met meer dan 1 kind heel herkenbaar zal zijn. Hopelijk is dit niet het laatste fictieboek dat er van zijn hand in het Nederlands zal verschijnen.

Titel: Mag ik ook mee?
Auteur: Owen Davey
Vertaling: Ineke Ris
Uitgever: C. de Vries – Brouwers
ISBN: 9789061743880
Verschijningsdatum: april 2021
Oorspronkelijke titel: Can I come too?
Bladzijden: 32
Afmetingen: 255 x 265 x 10 mm
Leeftijd: 2+
Leestijd: 10 min.
Prijs: €16,50

Website auteur: owendavey.com

Koop 'Mag ik ook mee?' bij Paagman.nl