Mama kwijt – Chris Haughton

Illustratie door Jantien Baas: Mama kwijt – Chris Haughton

Op een dag valt kleine uil uit het nest, gelukkig zijn er voldoende dieren in het bos om te helpen moeder uil terug te vinden. Maar of kleine uil er van geleerd heeft?

Kleine uil gaat met behulp van de eekhoorn en de kikker op zoek naar haar/zijn moeder. Helaas blijken er veel dieren in het bos te zijn met dezelfde eigenschappen die kleine uil beschrijft.

Mama kwijt - Chris Haughton

Chris Haughton heeft al een aantal zeer succesvolle kinderboeken op de Nederlandse markt gebracht (’Stoute hond’, ‘Welterusten allemaal’) en dat kan ook zeker van deze worden gezegd.

In 2012 was dit zelfs het prentenboek van het jaar, wat heeft geleid tot een app en een voorlees animatie. En daarnaast een fijne, betaalbare uitgave van Mamma Kwijt waarin een dvd zat met dezelfde animatie, voorgelezen door Maureen du Toit.

Mama kwijt - Chris Haughton

De tekeningen van Chris Haughton zijn gemaakt in mooie herfstige kleuren en zien er uit alsof ze uitgeknipt zijn uit papier. Het verhaal is kort en er word geen woord teveel gezegd, wat ik persoonlijk erg fijn vind. Eventuele extra teksten kunnen uiteraard zelf worden bedacht waar dan ook voldoende ruimte voor is.

De teksten nodigen uit tot het zelf bedenken van stemmetjes voor de karakters om het verhaal wat extra sjeu te geven. Op de een of andere manier gaat dat erg makkelijk in dit boek.

Mama kwijt - Chris Haughton

De beschrijvingen van kleine uil worden snel opgepikt door kinderen die het boek voorgelezen krijgen (”zooo groot”) wat het voorlezen alleen maar leuker maakt.

Al met al een erg fijn boek dat ook de voorlezer niet snel zal vervelen.

Het grote internationale succes van Mamma Kwijt heeft ook al aardig wat merchandise tot gevolg gehad, te kopen in de webshop van de auteur zelf. Gottmer heeft ook een leuke kleurplaat van Mama Kwijt beschikbaar gesteld op hun website die je zelf kunt uitprinten.

Titel: Mamma Kwijt
Auteur: Chris Haughton
Vertaling: J.H. Gever
Uitgever: Gottmer
ISBN: 9789025755201
Verschijningsdatum: oktober 2013
Oorspronkelijk titel: A Bit Lost
Bladzijden: 32
Afmetingen: 15x329x245 mm
Leeftijd: 2+
Leestijd: 4 min.
Prijs: vanaf € 8,99

Website auteur: chrishaughton.com

Koop “Mamma Kwijt (karton)” bij Paagman.nlKoop “Mamma Kwijt (gebonden)” bij Paagman.nlKoop “Mamma Kwijt (vertelplaten)” bij Paagman.nl