Meester de Meijere – Quentin Blake

Illustratie door Jantien Baas: Meester de Meijere – Quentin Blake

Meester de Meijere heeft maar één schoen, tja, dan kan je niet zoveel doen. Al lijkt hij zich nog aardig te redden, die ene schoen blijft toch een probleem.

De buitengewone meester de Meijere bulkt van de leuke hobby’s en vaardigheden maar wordt wel een beetje tegengehouden doordat hij maar één schoen heeft. Want je hebt wel twee schoenen nodig als je in de plassen wilt stampen met je vrienden.

Meester de Meijere - Quentin Blake

Dit boek, zowel geïllustreerd als geschreven door Quentin Blake (beroemd geworden als de vaste illustrator van Roald Dahl) is heerlijk gek en vrolijk. De speels getekende maffe hobby’s van de meester en het vrolijke gedicht zullen zeker een glimlach op je gezicht toveren.

Daarnaast kun je op elke pagina ook nog op zoek gaan naar de muisjes die meester de Meijere overal vergezellen en kattenkwaad uithalen.

Meester de Meijere - Quentin Blake

Het Engelse origineel is vakkundig bewerkt door Willem Wilmink zodat de rijmende tekst ook in het Nederlands goed uit de verf komt. Een vrolijk boek dat het oprecht verdient om weer eens als los exemplaar te worden uitgegeven.

Meester de Meijere - Quentin Blake

Want helaas is het boek momenteel lastig te krijgen. De laatste uitgave stamt uit 1998 bij ThiemeMeulenhoff (voorheen Bekadidact) en met veel geluk vind je deze of een eerdere uitgave misschien nog in de betere tweedehands boekwinkel.

Gelukkig is het wel als één van de acht verzamelde prentenboeken in het boek ‘De schatkist van Quentin Blake’ uit 2014 verschenen. Helaas niet meer in druk, maar wel nog goed te verkrijgen in de betere tweedehands boekhandel en ook beschikbaar in veel bibliotheken.

Titel: Meester de Meijere
Auteur:  Quentin Blake
Vertaling: Willem Wilmink
Uitgever: Bekadidact (tegenwoordig ThiemeMeulenhoff)
ISBN: 9032103423
Originele titel: Mister Magnolia
Verschijningsdatum: 1988
Bladzijden: 32
Afmetingen: 10x273x215 mm
Leeftijd: 2+
Leestijd: 5 min.
Prijs: onbekend
Onderscheidingen illustrator: Hans Christian Andersen Award 2002, Zilveren Penseel 1985 e.a.

Website auteur: quentinblake.com

Koop “De schatkist van Quentin Blake” bij Paagman.nlVind 'Meester de Meijere' in de bibliotheek