Meester Pompelmoes – Hans Andreus & Charlotte Dematons

Illustratie door Jantien Baas: Meester Pompelmoes – Hans Andreus & Charlotte Dematons

Met Meester Pompelmoes in de buurt is er altijd wel wat te beleven. Een schoolmeester met pratende huisdieren, die een hekel heeft aan moderne techniek en zelfs een beetje kan toveren, dat kan alleen maar mooie avonturen opleveren. 

Zo komt Meester Pompelmoes zijn gemene dubbelganger tegen, gaat hij op vakantie op een onbewoond eiland in zijn eigen tuin en koopt hij een nieuwe auto die alleen wil rijden als er een liedje voor hem gezongen wordt!

Meester Pompelmoes - Hans Andreus & Charlotte Dematons

Er zijn in de jaren 1964 tot 1974 wel tien boeken van Hans Andreus uitgekomen over Meester Pompelmoes, zijn leerlingen en zijn pratende huisdieren. In deze nieuwe uitgave zijn de leukste verhalen uit die boeken verzameld, wat een heerlijk boek met wel 28 Pompelmoes verhalen heeft opgeleverd.

De teksten zijn een klein beetje aangepast aan de huidige tijd, maar Meester Pompelmoes is nog steeds dezelfde man die zo nu en dan wat ouderwets praat en wars van de moderne tijd is.

Meester Pompelmoes - Hans Andreus & Charlotte Dematons

De nieuwe tekeningen van Charlotte Dematons sluiten perfect aan bij de verhalen en er zitten er erg veel in het boek, ongeveer om de pagina kun je er weer eentje vinden.

Ik kan me voorstellen dat sommige liefhebbers van de originele boeken het jammer vinden dat de oude tekeningen van Babs van Wely zijn vervangen. Ik denk echter dat ze geen betere keuze hadden kunnen maken dan Charlotte Dematons om Meester Pompelmoes een wat meer eigentijdse en frissere uitstraling te geven.

Meester Pompelmoes - Hans Andreus & Charlotte Dematons

Deze verzamelaar over Meester Pompelmoes is al enige tijd geleden verschenen, maar gelukkig nog steeds goed te vinden in de betere (kinder)boekhandel. Een klassieker als deze moet natuurlijk voor de nieuwe generaties beschikbaar blijven en als dan ook nog eens een begenadigt illustrator als Charlotte Dematons de nieuwe afbeeldingen verzorgt kan het wat ons betreft niet meer stuk.

Kortom, een superleuk boek dat een hele nieuwe generatie lezertjes weer verliefd kan doen worden op de heerlijke verhalen van Hans Andreus over de dwaze avonturen van Meester Pompelmoes.

Titel: Meester Pompelmoes
Auteur: Hans Andreus
Illustraties: Charlotte Dematons
Uitgever: Uitgeverij Holland
ISBN: 9789025112431
Verschijningsdatum: november 2013
Bladzijden: 192
Afmetingen: 22x254x208 mm
Leeftijd: 4+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: € 24,95

Koop “Meester Pompelmoes” bij Paagman.nl