Melody en het eiland van muziek – Enzo Pérès-Labourdette & De Vrolijkheid

Illustratie door Jantien Baas: Melody en het eiland van muziek – Enzo Pérès-Labourdette & De Vrolijkheid

Melody is de gelukkige eigenaar van een wel héél bijzondere boot, een boot die door de lucht zweeft, voortgedreven door de weergaloze trompettenbuitenboordmoter.

Met die vliegende boot bezoekt ze in dit prachtige prentenboek een zwevend eiland. Een wel heel bijzonder eiland, waarvan de bewoners, net als Melody, dol zijn op muziek.

Melody en het eiland van muziek - Enzo Pérès-Labourdette & De Vrolijkheid

Dit is niet het eerste boek geïllustreerd door Enzo Pérès-Labourdette dat wij recenseren, en net als de eerdere twee is ook dit boek weer een wonderschoon en bijzonder fantasierijke explosie van kleuren en fantasiebeelden geworden.

Illustrator Pérès-Labourdette heeft een heel eigen en erg herkenbare stijl, vol met zachte kleuren, een enorme verscheidenheid aan bizarre planten en bloemen en vooral heel veel vrolijk gekleurde landschappen.

Melody en het eiland van muziek - Enzo Pérès-Labourdette & De Vrolijkheid

Dat het zo’n vrolijk boek is, komt natuurlijk ook omdat het door Stichting De Vrolijkheid is opgezet, een bijzonder sympathieke club die vooral jonge vluchtelingen met behulp van cultuur en kunst een beetje vrolijkheid probeert te brengen.

En dat lukt buitengewoon goed, want naast allerlei prachtige kunstprojecten waarin mode, beeldende kunst, video en nog veel meer wordt ingezet, komt er dus zo nu en dan ook een prachtig (prenten)boek uit, geïnspireerd op de bijzondere verhalen van hun deelnemers.

Melody en het eiland van muziek - Enzo Pérès-Labourdette & De Vrolijkheid

De mensen van De Vrolijkheid zijn gek op de multimediale aanpak, en ook voor ‘Melody en het eiland van muziek’ hebben ze een leuk bijpassend muzikaal project gedaan. Luister hier 10 bekende liedjes van over de hele wereld, gezongen door kinderen en jongeren van het AZC, ook beschikbaar als Spotify playlist, waar de tien waanzinnige landschappen in het boek op zijn geïnspireerd.

Er is nog geen boek van Enzo Pérès-Labourdette dat teleurstelt en ook dit is weer een buitengewoon prachtig prentenboek geworden. Kleurrijk, grappig, vrolijk, muzikaal en natuurlijk ontstaan vanuit een hartverwarmend project, met op de koop toe een bijpassende soundtrack!

Titel: Melody en het eiland van muziek
Auteur: De Vrolijkheid
Illustraties: Enzo Pérès-Labourdette
Uitgeverij: Hoogland & Van Klaveren
ISBN: 9789089673572
Verschijningsdatum: mei 2021
Bladzijden: 32
Afmetingen: 239 x 287 x 9 mm
Leeftijd: 6+
Leestijd: 15 min.
Prijs: € 14,95

Website illustrator: enzo.studio

Website auteur: vrolijkheid.nl

Koop 'Melody en het eiland van muziek' bij Paagman.nlVind 'Melody en het eiland van muziek' in de bibliotheek