Meneer Kabouter – Fred Blunt

Illustratie door Jantien Baas: Meneer Kabouter – Fred Blunt

Er zijn weinig bewoners van het bos zo chagrijnig en onvriendelijk als meneer Kabouter, die kun je het beste maar ontlopen, want verwacht niet dat hij je ergens mee gaat helpen.

Alleen moet je voorzichtig zijn met wie je tegen je in het harnas jaagt, want sommige bosbewoners kunnen je nog een lastige dag bezorgen.

Meneer Kabouter - Fred Blunt

Laten we eerlijk zijn, kennen we allemaal niet een kleine kabouter die alleen maar met heel hard ‘NEE!’ roepen kan antwoorden? Ter ere van die kleine aap heeft Fred Blunt dit boek geschreven, maar dat garandeert niet persé een goeie afloop voor de hoofdpersoon.

Dat de nee-roepende kabouter een universeel verschijnsel is blijkt alleen al uit de vele talen waarin dit boek is verschenen, blijkbaar heeft de auteur een gevoelige snaar geraakt die overal in de wereld bestaat. Er is ondertussen een kabouter die in onder andere het Frans, Engels en het Deens heel hard Nee! roept.

Meneer Kabouter - Fred Blunt

De kleurige tekeningen van Fred Blunt en de eigenwijze hoofdpersoon hebben er een erg grappig prentenboek van gemaakt, met een ernstig chagrijnige kabouter die de verkeerde mensen tegen zich in het harnas jaagt.

Door het herkenbare verhaal (voor sommigen) kun je met dit boek je eigen kabouter op een speelse manier leren dat er een betere manier is om je zin te krijgen dan overal heel hard tegenaan te schoppen. Voor meneer Kabouter is het echter te laat…

Meneer Kabouter - Fred Blunt

Een grappig en mooi prentenboek dat op een lichtvoetige manier een soms bijzonder vervelend probleem van kleintjes bespreekbaar maakt. En voor iedereen zonder dat probleem, gewoon een heel grappig verhaal wat ook nog eens verklaard waar al die prachtige tuinkabouters vandaan komen…

Titel: Meneer Kabouter
Auteur: Fred Blunt
Vertaling: Lourens van Veluw
Uitgeverij: Paolo
Oorspronkelijke titel: Gnome
ISBN: 9789492600196
Verschijningsdatum: oktober 2019
Bladzijden: 32
Afmetingen: 258 x 268 x 11 mm
Leeftijd: 2+
Leestijd: 10 min.
Prijs: € 14,99

Website auteur: fredbluntillustration.com

Koop 'Meneer Kabouter' bij Paagman.nlVind 'Meneer Kabouter' in de bibliotheek