Meneer Tijger wordt wild – Peter Brown

Illustratie door Jantien Baas: Meneer Tijger wordt wild – Peter Brown

Meneer Tijger is het beu om altijd maar netjes en voorkomend te zijn, dus besluit hij dat hij weer wild wordt. Maar dan komt hij erachter dat in zijn eentje wild zijn ook niet leuk is. Gelukkig vinden hij en zijn vrienden een compromis waar iedereen gelukkig van wordt.

De burgers van het nette en beleefde dierenstadje zijn een tikkeltje te bedaard wat meneer Tijger betreft. Hij gooit alle remmen los en geeft zo wat meer kleur (letterlijk en figuurlijk) aan het bestaan van de stadsbewoners.

Meneer Tijger wordt wild - Peter Brown

Dit boek van grafisch ontwerper Peter Brown is een oproep aan alle lezers om zo nu en dan eens uit de band te springen en ‘wild zijn’ niet als iets negatiefs te beschouwen, maar als iets waar veel plezier uit gehaald kan worden.

Bijna alle afbeeldingen zijn paginagroot en de mooie tekeningen in een jaren-vijftig-stijl doen denken aan de betere Gouden Boekjes van weleer en aan het werk van de Franse illustrator Alain Grée. Vooral de platen van de wildernis kunnen wat mij betreft zo aan de muur. De tegenstelling tussen stad en wildernis wordt kunstig weergegeven door middel van kleur en vorm zonder dat het boek zijn samenhang verliest.

Meneer Tijger wordt wild - Peter Brown

Met maximaal een paar regels tekst per pagina krijgen de afbeeldingen ruim baan om het te verhaal te vertellen en blijft er ruimte genoeg over om er zelf wat bij te verzinnen.

Brul dan ook lekker mee met meneer Tijger en laat het wilde beest in je los als je dit boek voor je hebt!

Meneer Tijger wordt wild - Peter Brown

Het boek is ook erg geschikt voor de beginnende lezertjes door de eenvoudige taal.

Uitgeverij Gottmer heeft op zijn website een aantal gratis printables beschikbaar gesteld van een masker van meneer Tijger en een memory-spel om zelf uit te printen en te maken. Erg leuk voor de liefhebbers en zou hou je het boek nog wat langer interessant.

Zeker één van mijn favorieten en die van de voorgelezenen zeker!

Titel: Meneer Tijger wordt wild
Auteur: Peter Brown
Vertaling: Edward van de Vendel
Uitgever: Gottmer
ISBN: 9789025757724
Originele titel: Mr. Tiger Goes Wild
Verschijningsdatum: juni 2014
Bladzijden: 48
Afmetingen: 14x264x258 mm
Leeftijd: 2+
Leestijd: 5 min.
Prijs: € 13,95
Onderscheiding: 2014 Golden Kite Award, New York Times Bestseller e.a.

Website auteur: peterbrownstudio.com

Koop 'Meneer Tijger wordt wild' bij Paagman.nlVind 'Meneer Tijger wordt wild' in de bibliotheek