Middernacht, als de monsters komen – Victor Spoormaker, Bouwien Jansen & Alette Straathof

Illustratie door Jantien Baas: Middernacht, als de monsters komen – Victor Spoormaker, Bouwien Jansen & Alette Straathof

Leo en zijn familie verhuizen naar een groot nieuw huis aan de rand van het dorp. Hij krijgt voor het eerst een kamer helemaal voor zichzelf alleen, de hele zolder! Alleen dan beginnen de nachtmerries, elke avond weer en niets helpt ertegen! Tot zijn grote zus een boek voor hem leent in de bibliotheek, want daar zou wel eens een oplossing in kunnen staan…

Leo heeft helemaal geen zin in verhuizen en dan krijgt hij ook nog eens last van nachtmerries in zijn grote nieuwe kamer boven in het nieuwe huis. Maar met behulp van een boek en een flinke portie doorzettingsvermogen komt Leo de nachtmerries te boven en verandert ze in mooie dromen waarin hij zelfs nieuwe vrienden leert kennen!

Middernacht, als de monsters komen - Victor Spoormaker, Bouwien Jansen & Alette Straathof

De unieke samenwerking tussen de droom-wetenschapper Victor Spoormaker, de auteur Bouwien Jansen en de illustrator Alette Straathof levert een verrassend leuk en erg mooi boek op.

De nachtmerrie avonturen van Leo spelen zich grotendeels af in de jungle die Alette Straathof treffend uit haar penseel weet te toveren. De illustraties van Alette staan dan ook op elke pagina van het 160 pagina dikke boek en maken dit boek over een vrij heftig onderwerp toch heel erg vrolijk. De heldere kleuren en fantasievolle afbeeldingen, gemaakt in een combinatie van technieken, voegen iets heel bijzonders toe aan het boek.

Middernacht, als de monsters komen - Victor Spoormaker, Bouwien Jansen & Alette Straathof

Als Leo het boek begint te lezen dat hem met zijn nachtmerrie probleem zou kunnen gaan helpen beginnen de verhalen zich te vervlechten. De dromen van Leo beginnen zich ook af te spelen in de wereld van het boek en uiteindelijk lijken de boeken samen te zijn gesmolten. Een leuke en inventieve manier om een verhaal te vertellen en het werkt hier erg goed.

De teksten zijn eenvoudig geschreven en waarschijnlijk goed te doen vanaf een jaar of tien. De vele en mooie illustraties zorgen er in ieder geval voor dat ook kinderen die wat minder gek zijn op het geschreven woord, dit boek zeer zullen waarderen.

Middernacht, als de monsters komen - Victor Spoormaker, Bouwien Jansen & Alette Straathof

Door de manier waarop het verhaal van Leo wordt verteld en de manier waarop het boek de twee verhalen vervlecht met de dromen van Leo is dit echt een bijzonder verhaal geworden. De heldere en treffende afbeeldingen, die ook nog eens op elke pagina te vinden zijn, zorgen ervoor dat dit een heel bijzonder boek is geworden.

Dit boek is haast onmisbaar voor kinderen die last hebben van nachtmerries en aan dit boek wel eens heel veel zouden kunnen hebben, maar ook voor kinderen zonder dit probleem een absolute aanrader.

Titel: Middernacht, als de monsters komen
Auteurs: Victor Spoormaker & Bouwien Jansen
Illustraties: Alette Straathof
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789024578962
Verschijningsdatum: februari 2018
Bladzijden: 160
Afmetingen: 19x238x180 mm
Leeftijd: 10+
Prijs: € 16,99

Website illustrator: alettestraathof.com

Koop “Middernacht, als de monsters komen” bij Paagman.nl