Mijn gekke uitvindingen schetsboek – Andrew Rae & Lisa Regan

Illustratie door Jantien Baas: Mijn gekke uitvindingen schetsboek – Andrew Rae & Lisa Regan

Wat is de gekste en meest bizarre uitvinding die jij kunt bedenken? Is het iets om mee te vliegen, of juist een kledingstuk dat iets heel bijzonders kan, of misschien wel een nieuw en vreemd soort eten? 

Dit en meer is precies waar je toe wordt uitgedaagd in dit fantastische doeboek dat volledig is gericht op het bedenken en schetsen van de meest aparte uitvindingen.

Mijn gekke uitvindingen schetsboek - Andrew Rae & Lisa Regan

Zelfs de meest geavanceerde apparaten beginnen immers met een simpele schets en dat is precies wat er in dit boek de bedoeling is. Elke opdracht is voorzien van een ruime hoeveelheid inspiratie, van behoorlijk bizar tot banaal bekend, waarna het aan de lezer word overgelaten om zelf tot een hele nieuwe uitvinding te komen.

Maar een uitvinder wordt je natuurlijk niet zomaar, alleen de creatiefste en meest getalenteerde kinderen zullen uitgroeien tot ware uitvinders die de mensheid van de nieuwe snufjes en bizarre apparaten gaan voorzien. Gelukkig baart oefening kunst en zullen uitvinders in de dop in dit boek een bron van inspiratie vinden om hun creativiteit tot ontplooiing te brengen.

Mijn gekke uitvindingen schetsboek - Andrew Rae & Lisa Regan

De in Groot-Britannie woonachtige auteur, Lisa Regan, heeft al meer dan 400 boeken op haar naam staan. Ze maakt enorm diverse boeken en heeft onder andere prentenboeken, puzzelboeken en heel veel non-fictieboeken gemaakt.

Dit is haar eerste samenwerking met de illustrator en comic-book-artist Andrew Rae, een liefhebber van de zogenaamde ‘klare lijn’. Zijn werk kan behoorlijk bizar worden en is veelvuldig terug te vinden in kranten als The Guardian en de New York Times. Één van zijn grappigste boeken is het misschien iets minder voor kinderen geschikte ‘Where’s Warhol‘, een parodie op de bekende ‘Waar is Wally’ boeken met kunstenaar Andy Warhol in de hoofdrol.

Mijn gekke uitvindingen schetsboek - Andrew Rae & Lisa Regan

De tekeningen van zijn hand voor dit boek zijn er echter niet minder bizar om en maken dit echt een heel bijzonder doeboek waar je uren doorheen kunt bladeren. De teksten over eerdere succesvolle en juist minder geslaagde uitvindingen maken het geheel compleet en zorgen ervoor dat je nog zonder een lijn op het papier te hebben gezet al heel wat tijd met dit boek hebt doorgebracht.

Met 128 pagina’s en meer dan 50 uitvindingen om te bedenken en te schetsen gaat het dan ook wel even duren voordat je dit boek uit hebt en dat is maar goed ook, want dit boek verdiend het om lang mee te gaan en van kaft tot kaft te worden gelezen, bekeken en volgeschetst!

Titel: Mijn gekke uitvindingen schetsboek
Auteur: Lisa Regan
Illustraties: Andrew Rae
Vertaling: Ingrid Buthod-Gerard en Toos IJdema
Uitgever: Condor
ISBN: 9789492899279
Verschijningsdatum: januari 2019
Originele titel: My crazy inventions sketchbook
Bladzijden: 128
Afmetingen: 242 x 241 x 15 mm
Leeftijd: 6+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: € 14,99

Website illustrator: andrewrae.info

Koop 'Mijn gekke uitvindingen schetsboek' bij Paagman.nlVind 'Mijn gekke uitvindingen schetsboek' in de bibliotheek