Mijn Natuur Speurpakket – Eryl Nash & Hannah Tolson

Illustratie door Jantien Baas: Mijn Natuur Speurpakket – Eryl Nash & Hannah Tolson

Niet alleen een boek, maar een heel pakket aan materiaal om je te helpen bij je natuur activiteiten. Zoekbladen, een poster met al je te vinden dieren en natuurlijk een boek met activiteiten en boordevol informatie.

Klem de zoekvellen in je klembord, stouw je rugzak vol met eten en drinken en een verrekijker en ga op pad om heerlijk te tekenen, knutselen en te ontdekken!

Mijn Natuur Speurpakket - Eryl Nash & Hannah Tolson

Leuk vormgegeven, divers in zijn onderwerpen en nog veel belangrijker, met een mooi klembord! De gebruiker straalt meteen natuurlijke autoriteit uit.

De activiteiten in het boek zijn best origineel, naast het nu wel bekende insectenhotel zijn er allemaal andere aparte dingen in elkaar te knutselen die ik nog niet eerder was tegengekomen. Bouw zelf een vlindervoederschaal, voetsporenval of een wormenflat en bestudeer de beestjes van je keuze.

Mijn Natuur Speurpakket - Eryl Nash & Hannah Tolson

Dit boek is oorspronkelijk uitgegeven door de ‘Royal Society for the Protection of Birds’, de Britse Vogelbescherming. Ondanks die vogelachtergrond is er toch ook volop te doen rond andere diersoorten en planten.

Zo is een van de vellen met soorten om te zoeken van bladeren van veelvoorkomende bomen, maar ook paddenstoelen, motten en dierensporen komen aan bod. Alle dieren in de zoekvellen zijn ook weer verzameld op een poster zodat je daarop makkelijk in de thuisbasis je voortgang kunt bijhouden.

Mijn Natuur Speurpakket - Eryl Nash & Hannah Tolson

Om helemaal een goed beeld te krijgen van wat je te wachten staat is er een heuse trailer gemaakt, uiteraard op Youtube tot je te nemen.

Een heel leuk pakket om mee op stap te gaan, op vakantie in je tas te hebben of in de tuin of op het balkon door te nemen. Met activiteiten en knutselopdrachten om allerlei soorten dieren te lokken om te bestuderen en om uren aan leerzaam plezier mee te beleven.

Titel:  Mijn Natuur Speurpakket
Auteur: Eryl Nash
Illustraties: Hannah Tolson
Uitgever: Lemniscaat
ISBN: 9789047711209
Verschijningsdatum: april 2019
Oorspronkelijk titel: My RSPB Nature Clipboard
Bladzijden: 32
Afmetingen: 212 x 297 x 15 mm
Leeftijd: 6+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: € 14,95

Website auteur: erylnash.co.uk

Koop 'Mijn Natuur Speurpakket' bij Paagman.nlVind 'Mijn Natuur Speurpakket' in de bibliotheek