Mode ABC – Natasja Admiraal

Illustratie door Jantien Baas: Mode ABC – Natasja Admiraal

Mode is werkelijk van alle tijden, ook de Romeinen, de mensen die in de Middeleeuwen leefden en de ruimtevaarders van de toekomst wilden en willen er graag hip en trendy uitzien. Recent onderzoek heeft zelfs aangetoond dat ook in het stenen tijdperk al trends in kettingen en kralen de ronde deden!

Door de eeuwen heen zijn zo allerlei bijzondere kledingstukken en -stijlen ontstaan en populair geweest. In dit prachtige boek een veelomvattend overzicht van waar de mens zich allemaal heeft en waarschijnlijk weer in zal hullen, ter lering ende vermaeck!

Mode ABC - Natasja Admiraal

Er zijn verbazend weinig boeken (en al bijna helemaal geen kinderboeken) verkrijgbaar over een belangrijk en alomtegenwoordig onderwerp als mode. Gelukkig draagt freelance journalist en modekenner Natasja Admiraal daar nu haar steentje aan bij met dit dikke standaardwerk voor in de jeugdbieb.

Dat boek is een uitgebreid ABC over de mode, met voor elke letter een kledingstuk of kledingstijl, een kortstondige trend of een onmisbaar accessoire met wel 160 pagina’s aan informatie en afbeeldingen geworden.

Mode ABC - Natasja Admiraal

Van lakschoen tot lange onderbroek en van lederhose tot legerkist is er voor elke letter een hele verzameling aan interessante en modieuze voorwerpen te vinden die in detail worden besproken. Zo is de lotusschoen uit de gratie geraakt, want mishandeling, maar de Little Black Dress daarentegen is en blijft altijd draagbaar.

Wat je vooral leert uit dit boek is dat een gemiddeld mens heel weinig weet van de kleding die hij dag in dag uit om zich heen ziet en zelf aanheeft. Ook daarom is dit zo’n leuk en leerzaam boek, want een boek dat de oplossing heeft voor het enkele sokkenraadsel is sowieso onbetaalbaar.

Mode ABC - Natasja Admiraal

Een onderwerp wat dicht bij iedereen staat, maar waar toch vrij weinig boeken over verschijnen heeft nu in ieder geval een prachtig ABC met een berg aan informatie en weetjes. Natasja Admiraal haar eerste kinderboek maakt zo een prachtige eerste aanzet tot het vullen van een niche waar vast nog heel veel meer over geschreven kan en zal worden.

Heerlijk om doorheen te bladeren om je te verbazen over de prachtige, protserige, praktische en praalzuchtige uitdossingen waar we onszelf mee hebben en zullen verfraaien.

Titel: Mode ABC
Auteur: Natasja Admiraal
Illustrator: Jelle Post
Uitgever: Waanders Uitgevers
ISBN: 9789462623590
Verschijningsdatum: oktober 2021
Bladzijden: 160
Afmetingen: 230 x 300 x 14 mm
Leeftijd: 8+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: € 24,95

Website auteur: natasja-admiraal.com

Website illustrator: gewoonjelle.nl