Monsterlijke microben – Marc van Ranst, Geert Bouckaert & Sebastiaan van Doninck

Illustratie door Jantien Baas: Monsterlijke microben – Marc van Ranst, Geert Bouckaert & Sebastiaan van Doninck

Als er ooit een tijd is geweest waarin mensen geïnteresseerd zijn in microbiologie, virussen, besmettelijkheid en ziektekiemen, dan is het nu wel. 

Met dat in het achterhoofd hebben Geert Bouckaert en Professor Marc van Ranst tezamen een boek over microben uitgebracht, waarin uiteraard ook ruimte is gemaakt voor het monsterlijke coronavirus.

Monsterlijke microben - Marc van Ranst, Geert Bouckaert & Sebastiaan van Doninck

Met de vrolijke tekeningen van Sebastiaan Van Doninck is het nog een heel leuk boek geworden ook, ondanks dat het onderwerp, in deze tijd van pandemie, verre van vrolijk lijkt.

Maar bacteriën en virussen zijn uiteraard niet alleen slecht voor je, sterker nog, zonder microben zou het leven op aarde nooit een kans gehad hebben! Dus doe jezelf een plezier en pak dit moment aan om je kennis van dit minuscule leven stevig te vergroten met dit bijzondere boek.

Monsterlijke microben - Marc van Ranst, Geert Bouckaert & Sebastiaan van Doninck

Professor Marc van Ranst is ondertussen een bekende figuur in België en Nederland aan het worden doordat hij regelmatig in de media in de rol van viroloog en epidemioloog toelichting geeft bij nieuwe maatregelen rondom het coronavirus. We kunnen er dan ook vanuit gaan dat alle informatie in dit boek aan de hoogste wetenschappelijke standaard voldoet.

Het boek is verdeeld in vijf hoofdstukken met elk een eigen thema, elk hoofdstuk is weer onderverdeelt in vijf vragen en eindigt met een korte quiz waarin je de nieuwe opgedane kennis kunt testen. Het laatste hoofdstuk bevat echter geen vragen, maar vijf proefjes om thuis zelf te doen en je eerste stappen te zetten als heuse microbioloog!

Monsterlijke microben - Marc van Ranst, Geert Bouckaert & Sebastiaan van Doninck

Eigenlijk is dit boek een opgefriste heruitgave van een boek dat in 2007 is uitgegeven in de serie Kinderuniversiteit. Een fantastisch mooie serie boeken waarin wetenschappers de moeilijkste vragen van kinderen begrijpelijk proberen te beantwoorden. Uiteraard doet dat helemaal niks af aan de kwaliteit van dit boek, sterker nog, het boek heeft zich juist al bewezen!

Fantastisch leuke tekeningen, wetenschappelijk accurate informatie en antwoorden op de meest prangende vragen die je momenteel zou kunnen hebben over alles wat met microbiologie te maken heeft.

Dit boek is dan ook niet alleen voor kinderen een aanrader, maar ook volwassenen doen er goed aan dit boek eens goed door te nemen als het kroost naar bed is.

Titel: Monsterlijke microben
Auteurs: Professor Marc Van Ranst & Geert Bouckaert
Illustraties: Sebastiaan Van Doninck
Uitgever: Lannoo
ISBN: 9789401471220
Verschijningsdatum: april 2020
Bladzijden: 64
Afmetingen: 197 x 248 x 14 mm
Leeftijd: 10+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: € 14,99

Website illustrator: sebastiaanvandoninck.com

Koop 'Monsterlijke microben' bij Paagman.nl