Naar de overkant – Enzo Pérès-Labourdette & Wouter Klootwijk

Illustratie door Jantien Baas: Naar de overkant – Enzo Pérès-Labourdette & Wouter Klootwijk

De ondernemende Steef van de Timmerfabriek woont tegenover de doortastende Eefje van de Jurkenmaakster, met alleen een brede rivier die hun van elkaar scheidt.

Een heleboel hout, een bankschroef, touw, twee vaders en twee moeders en dan nog meer hout en zelfs een anker zorgen dat ze elkaar makkelijk kunnen bereiken, maar dan moet het echte project nog beginnen!

Naar de overkant - Enzo Pérès-Labourdette & Wouter Klootwijk

Journalist en kinderboekenauteur Wouter Klootwijk heeft een heerlijk vrolijk en onderhoudend verhaal geschreven dat ondanks de uiteindelijke spannende conclusie vooral een frisse can-do mentaliteit bevat.

De tekeningen van Pérès-Labourdette waren in het eerder gerecenseerde ‘Dromen van de Oriënt‘ buitengewoon spectaculair, een explosie aan kleuren en bijzondere vormen. In dit boek zijn de tekeningen juist eerder delicaat, maar nog steeds kleurrijk en heel erg gedetailleerd, gelukkig meteen weer herkenbaar als Enzo Pérès-Labourdette en alweer beeldschoon.

Naar de overkant - Enzo Pérès-Labourdette & Wouter Klootwijk

De korte hoofdstukken zijn allemaal voorzien van een klein getekend voorschrift en zo nu en dan staan er in de tekst grotere afbeeldingen van de avonturen van Eef en Steef. De kleine tekeningetjes kunnen zo in een miniatuurtje ingelijst worden, een naaimachine, een schep en een peddel, een zaagmolen en het vlot, allemaal even indrukwekkend.

Door die korte hoofdstukken met duidelijke overzichtelijke zinnen is het boek heel geschikt om in delen voor te lezen aan jonge kinderen. Leuker is het waarschijnlijk nog om het als beginnende lezer zelf te lezen, dat zou dus vanaf een jaar of 8 moeten kunnen.

Naar de overkant - Enzo Pérès-Labourdette & Wouter Klootwijk

Een fris en spannend verhaal dat geschikt is voor kinderen van 4 tot 104, in combinatie met het schitterende tekenwerk van Enzo Pérès-Labourdette, maken dit een van de mooiste boeken die dit jaar zijn verschenen.

Ik hoop dan ook van harte dat Klootwijk en Pérès-Labourdette deze nuchtere, licht magisch-realistische wereld nog eens zullen bezoeken, want met 80 pagina’s doet dit boek je smachten naar meer.

Titel: Naar de overkant
Auteur: Wouter Klootwijk
Illustraties: Enzo Pérès-Labourdette
Uitgever: Leopold
ISBN: 9789025877286
Verschijningsdatum: juni 2019
Bladzijden: 80
Afmetingen: 154 x 223 x 12 mm
Leeftijd: 8+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: € 14,99

Website illustrator: enzo.studio

Koop 'Naar de overkant' bij Paagman.nlVind 'Naar de overkant' in de bibliotheek