Nationale Voorleesdagen 2019

Illustratie door Jantien Baas: Nationale Voorleesdagen 2019

De Nationale Voorleesdagen zijn vandaag weer van start gegaan en in het kader daarvan zullen er in boekhandel en bibliotheek allerhande activiteiten zijn rond het kinderboek in het algemeen en het prentenboek in het bijzonder.

De Voorleesdagen duren dit jaar van 23 januari tot en met 2 februari en ook dit jaar is er weer een Prentenboek van het Jaar (met app!), een prentenboeken top 10 en een heel scala aan leuke evenementen.

Nationale Voorleesdagen 2019

Het Prentenboek van het Jaar is ‘Een huis voor Harry’ van Leo Timmers, die al een hele verzameling aan leuke prentenboeken op zijn naam heeft staan. ‘Een huis voor Harry’ is ook weer een superleuk boek met de bijzondere tekeningen in de heel eigen stijl van Timmers. Dit boek is zoals elk jaar in een grote editie en in een goedkope mini-editie van €5,25 te krijgen.

Het leuke vingerpopje dat de afgelopen jaren bij de grote editie was inbegrepen is dit jaar ook weer verkrijgbaar. Maar mocht je nog geen lid zijn van je plaatselijke bibliotheek (gratis tot 18 jaar) wordt dat dan gedurende de Nationale Voorleesdagen en je krijgt hetzelfde leuke vingerpopje van Harry kado.

Sinds enige jaren wordt het Prentenboek van het Jaar vergezeld van een speciale app en dit jaar is het niet anders. De gratis app gebaseerd op het ‘Een huis voor Harry’ is voor zowel Android als Apple telefoons en tablets te downloaden. In de app een liedje over het prentenboek en voor het eerst een augmented reality beleving waar je wel het boek voor nodig hebt. Heel gaaf!

– Download de app voor Android
– Download de app voor iOS

Op de website van de Nationale Voorleesdagen vind je alle informatie rond dit evenement bij jou in de buurt.

Kijk ook op onze Evenementen Kalender voor deze en andere evenementen die in Nederland en Vlaanderen worden georganiseerd rond het kinderboek.

Koop 'Een huis voor Harry' (met vingerpopje) bij Paagman.nlKoop 'Een huis voor Harry' (mini-editie) bij Paagman.nl