Nationale Voorleesdagen 2020

Illustratie door Jantien Baas: Nationale Voorleesdagen 2020

De Nationale Voorleesdagen 2020 zijn begonnen en daarom zijn er in boekhandel en bibliotheek weer allerhande leuke activiteiten rond voorlezen en voorgelezen worden.

Dit jaar zijn de Voorleesdagen van 22 januari tot en met 1 februari en ook zijn er weer allerlei feestelijke edities van het Prentenboek van het Jaar te koop. Er is natuurlijk ook weer een prentenboeken top 10 met fantastische prentenboeken en een heleboel leuke evenementen en acties bij jou in de buurt.

Nationale Voorleesdagen 2020

Deze keer heeft ‘Moppereend’ de eer als prentenboek van het jaar te zijn uitgegeven. Een grappig verhaal over een mopperende eend dat elke kleuter zal aanspreken. Dit boek is zoals elk jaar in een gewone, een grote editie en in een goedkope mini-editie van €5,25 verkrijgbaar in de betere boekhandel.

Voor alle kinderen die nog geen lid zijn van de plaatselijke bibliotheek (gratis tot 18 jaar) is er tijdens de voorleesdagen een extra presentje (moppereend popje) beschikbaar als je lid wordt. Sowieso zijn er in de bibliotheek de komende allerlei leuke activiteiten te doen, Doen!

Helaas lijkt de app dit jaar geen onderdeel te zijn van de feestvreugde, gelukkig is er wel nog de grote editie met datzelfde leuke moppereend poppetje.

Kijk ook eens op de website van de Nationale Voorleesdagen voor alle activiteiten bij jou in de buurt.

Lees onze recensies van prentenboeken of (voor)leesboeken voor nog meer inspiratie!

Koop 'Moppereend - grote editie met popje' bij Paagman.nlKoop 'Moppereend mini-editie' bij Paagman.nlKoop 'Moppereend' bij Paagman.nlVind 'Moppereend' in de bibliotheek