Nationale Voorleesdagen 2021

Illustratie door Jantien Baas: Nationale Voorleesdagen 2021

Van 20 januari tot en met 30 januari is het weer de Nationale Voorleesdagen, mét een Prentenboek van het Jaar, maar wegens omstandigheden helaas zonder veel van de traditionele activiteiten in en om de boekhandel en bibliotheek.

Niet getreurd, er is nog zat te doen, want digitaal wordt er natuurlijk van alles aangeboden en uiteindelijk draait het allemaal om voorlezen, waar het nu bij uitstek een goede tijd voor is!

Nationale Voorleesdagen 2021

Het prentenboek dat dit jaar wordt geëerd en voor een zacht prijsje aan te schaffen is onder de naam Prentenboek van het Jaar, is ‘Coco kan het!’ van Loes Riphagen. Bekijk voor meer inspiratie ook de top 10 van prentenboeken, waar nog 9 fantastisch mooie boeken op staan, zoals het grappige ‘Petra’ van Marianna Coppo.

In deze tijd van lockdown en winkelsluitingen hebben de boekhandels het niet makkelijk. Koop dan ook zoveel mogelijk je boeken via de webshop, instagram of email van uw lokale boekwinkel en help ze deze moeilijke tijden overleven. #steunjeboekhandel

Een kleine greep uit de digitale activiteiten ter ere van de Nationale Voorleesdagen:

Kijk voor meer activiteiten op de website van je lokale boekhandel en bibliotheek, of kijk op de website van de Nationale Voorleesdagen.

Meer informatie: nationalevoorleesdagen.nl

Koop 'Coco kan het!' bij Paagman.nl