Nationale Voorleesdagen 2022

Illustratie door Jantien Baas: Nationale Voorleesdagen 2022

Ook dit jaar kunnen we weer genieten van de Nationale Voorleesdagen waarin alle voorleesboeken in het zonnetje worden gezet.  Dit keer vinden de dagen plaats van 26 januari tot en met 5 februari in en om de boekhandel en bibliotheek en hopelijk ook bij jou thuis.

Naast het traditionele Prentenboek van het Jaar, de Prentenboeken Top 10 en het voorleesontbijt is er nog een goed gevulde agenda met heel veel meer leuke activiteiten en acties.

Nationale Voorleesdagen 2022

Het traditionele ‘Prentenboek van het jaar’ is de doldwaze ‘Maar eerst ving ik een monster’ van Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer, over een jongen die zijn rijke fantasie inzet om het onvermijdelijke moment van slapen zo lang mogelijk uit te stellen. Een pracht van een voorleesboek dat nu naast een kakelverse nieuwe druk met vingerpopje, ook verkrijgbaar is in een speciale mini-versie voor maar €5,25 in de betere boekhandel.

Maar er is nog meer, want dit jaar zijn de Nationale Voorleesdagen voor het eerst ook meertalig! Het Prentenboek van het Jaar, ‘Maar eerst ving ik een monster’, is vertaald in het Pools, Turk en Arabisch en zo voor nog meer kinderen toegankelijk gemaakt.

Waar wacht je nog op? Snel je naar de lokale boekhandel om dit pareltje aan te schaffen en je eens goed te oriënteren op al dat andere moois!

Meer informatie: hebban.nl/nationalevoorleesdagen

Meer informatie: paagman.nl/voorleesdagen

Koop 'Maar eerst ving ik een monster (incl vingerpopje)' bij Paagman.nlKoop 'Maar eerst ving ik een monster (mini-editie)' bij Paagman.nlVind 'Maar eerst ving ik een monster' in de bibliotheek