Onder water / Onder de grond – Aleksandra Mizielinska & Daniel Mizielinski

Illustratie door Jantien Baas: Onder water / Onder de grond – Aleksandra Mizielinska & Daniel Mizielinski

Er is momenteel geen tekort aan mooie non-fictie boeken voor kinderen, maar de makers van het wereldwijd uitgegeven ‘Atlas’ hebben met het dubbelboek ‘Onder water / Onder de grond’ wel een heel interessant boek afgeleverd.

Onder water / Onder de grond - Aleksandra Mizielinska & Daniel Mizielinski

In de introductie noem ik het een dubbelboek, want het zijn eigenlijk 2 boeken in één. De voorkant heet ‘Onder water’ en als je het omdraait heb je ‘Onder de grond’ voor je. Halverwege ga je dwars door de aardkern over naar het andere boek.

Om het te lezen moet je het een kwartslag draaien; de auteurs hebben de ruimte genomen om de platen over twee pagina’s te laten lopen. Dit heeft een mooi effect, maar leest misschien net iets minder makkelijk.

Onder water / Onder de grond - Aleksandra Mizielinska & Daniel Mizielinski

De onderwerpen die besproken worden zijn enorm divers: ‘Onder water’ gaat bijvoorbeeld over onderzeeërs, recordhouders duikers, de Titanic en boorplatformen.

Terwijl ‘Onder de grond’ onder andere tunnels, vulkanen, elektriciteit en de mierenhoop bespreekt. Ik heb nog geen onderwerp kunnen vinden waarvan ik vind dat het in dit boek ontbreekt.

Onder water / Onder de grond - Aleksandra Mizielinska & Daniel Mizielinski

Alle bladzijden zijn voorzien van fantastisch mooie illustraties en bergen aan informatie zodat je niet snel uitgekeken bent op dit boek. Er staan ook nog eens veel dwarsdoorsnedes in het boek wat ervoor zorgt dat ook de ingewikkeldere onderwerpen vrij simpel kunnen worden uitgelegd.

Een fantastisch leuk boek, bomvol met informatie en treffende afbeeldingen in de ondertussen al behoorlijk bekend wordende stijl van het Poolse duo Mizielinski.

Titel: Onder water / Onder de grond
Auteurs: Aleksandra Mizielinska & Daniel Mizielinski
Vertaling: Greet Pauwelijn
Uitgever: Lannoo
ISBN: 9789401426275
Verschijningsdatum: oktober 2015
Originele titel: Pod ziemią / Pod wodą
Bladzijden: 96
Afmetingen: 18x378x283 mm
Leeftijd: 4+
Prijs: € 24.99
Onderscheiding: Prix Sorcières 2013, Premio Andersen 2013,  Travelery 2012 e.a.

Website illustratoren: hipopotamstudio.pl

Koop “Onder water / Onder de grond” bij Paagman.nl