Onmogelijk – Catarina Sobral

Illustratie door Jantien Baas: Onmogelijk – Catarina Sobral

De eerste recensie van het nieuwe jaar  gaat over een heel bijzonder boek, dat ook weer over een heel bijzonder onderwerp gaat. Dit boek neemt je mee op een reis van 14 miljard jaar door de tijd, van niks tot nu!

Veel kinderen hebben vragen over het ontstaan van alles, en dat is niet altijd eenvoudig uit te leggen. In dit boek wordt een serieuze poging gedaan om het begrijpelijk te maken voor jong en oud, en dat lukt wonderwel.

Onmogelijk - Catarina Sobral

Uitgeverij BOYCOTT heeft naam gemaakt met het uitgeven van juweeltjes die tot nog toe, om onduidelijke redenen, verborgen waren gebleven en dit is er weer zo eentje. Een grafisch interessant boek waarin kinderen serieus worden genomen met hun vragen over hoe de wereld, het universum en wij allen zijn ontstaan.

Auteur Catarina Sobral is een Portugese die al een hele lijst aan mooie titels op haar naam heeft staan, maar helaas wel bijna allemaal exclusief in het Portugees. Daar komt nu dus haar eerste vertaling in het Nederlands bij met dit boek, meteen over één van de meest ingewikkelde onderwerpen denkbaar.

Onmogelijk - Catarina Sobral

Met kleurige tekeningen van de kleinste deeltjes tot de grootste aardbewoners wordt in relatief eenvoudige bewoordingen duidelijk en overzichtelijk een poging gedaan om de meest onvoorstelbare wetenschappelijke principes voorstelbaar te maken.

Een poging die wonderwel slaagt, maar uiteraard niet meteen alle vragen beantwoord, want zoals het een goed wetenschappelijk boek betaamd, levert iedere beantwoorde vraag weer een heleboel nieuwe vragen op. Ruimte genoeg voor een vervolg dus!

Onmogelijk - Catarina Sobral

Een onmogelijk boek over een onmogelijk onderwerp, en toch blijkt het mogelijk te zijn, in dit buitengewone verhaal over de oerknal en onze plek in het universum.

Bijzondere, felgekleurde tekeningen en een vaak grappige, maar altijd duidelijke uitleg, maken van dit boek een unieke uitgave, een unieke uitgave die op geen enkele boekenplank zal misstaan.

Titel: Onmogelijk
Auteur: Catarina Sobral
Uitgeverij: Uitgeverij BOYCOTT
ISBN: 9789492986245
Verschijningsdatum: juli 2020
Oorspronkelijke titel: Impossivel
Bladzijden: 40
Afmetingen: 221 x 288 x 10 mm
Leeftijd: 8+
Leestijd: 15 min.
Prijs: € 17,50

Website auteur: catarinasobral.com

Koop 'Onmogelijk' bij Paagman.nlVind 'Onmogelijk' in de bibliotheek